M luki
lehdestä, että tänä vuonna on hyvä puolukkavuosi ja tilasi heti minulta jonkun
hyvän ja raikkaan puolukkajälkiruoan sekä vispipuuroa aamiaiseksi. Tunnisteella
puuro blogistamme löytyy useitakin vispipuuroreseptejä, joten sitä ei ole syytä
enää kerrata. Puolukkavaahto – puolukkahyytelö -kerrosjälkiruoasta tuli niin hyvää,
että sitä olisi saanut valmistaa vaikka tuplasatsin.
Raikas
puolukkajälkiruoka
(4
annosta)
kauramuruseos
2 rkl voita
2 rkl ruokokidesokeria
2 rkl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoa
puolukkavaahto
1 valkuainen (noin 30 g)
40 g sokeria
ripaus suolaa
2 dl puolukoita
3 rkl sokeria
1,5 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
100 g maustamatonta jogurttia
2 liivatelehteä
puolukkahyytelö
1 dl vettä
1 dl puolukoita
3 rkl sokeria
1,5 liivatelehteä
pinnalle
valkosuklaamuruja
Kaada pannulle kauramuruseoksen raaka-aineet ja kuumenna
sekoitellen kunnes seos alkaa ruskistua. Kaada murut lautaselle jäähtymään. Jaa
kauramurut neljän annoslasin pohjalle (säästä hiukan annosten koristeluun) ja
taputtele murut tasaiseksi.
Kaada valkuainen kulhoon, lisää suola sekä sokeri
vähin erin ja vatkaa valkuainen kuohkeaksi vaahdoksi. Murskaa keskenään 2 dl
puolukoita sekä 3 rkl sokeria ja paseeraa sose tiheän siivilän läpi. Lisää
hieno puolukkasose valkuaisvaahdon joukkoon ja jatka vatkaamista vielä muutaman
minuutin ajan kunnes vaahdon tilavuus on noin kaksinkertaistunut.
Vatkaa toisessa kulhossa kerma sekä 2 rkl sokeria.
Lisää jogurtti hyvin sekoittaen. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan
ja vedenkeitin päälle. Noin 5 minuutin jälkeen puristele liivatteista
ylimääräinen vesi pois ja liuota ne pieneen määrään kuumaa vettä. Lisää
puolukka-valkuaisvaahto kermavaahdon joukkoon ja tämän joukkoon vielä
liivateliuos huolellisesti sekoittaen. Jaa vaaleanpunainen vaahto tasan annoslaseihin
kauramuruseoksen päälle ja laita lasti jääkaappiin hyytymään muutaman tunnin
ajaksi.
Kiehauta kattilassa 1 dl vettä, 1 dl puolukoita sekä 3
rkl sokeria ja jätä seos jäähtymään. Kun annoslaseissa oleva puolukkavaahto on
hyytynyt, laita 1,5 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen ja liuota ne hetken
kuluttua pieneen tilkkaseen kiehuvan kuumaa vettä. Sekoita liivateliuos
keitettyjen puolukoiden joukkoon ja jaa tämä tasan annoslaseihin
puolukkavaahdon päälle. Laita lasit takaisin jääkaappiin hyytymään muutamaksi
tunniksi.
Tarjoiltaessa rouhi 3-4 palaa valkosuklaata ja sekoita
ne säästämäsi kauramuruseoksen joukkoon. Ripottele tätä annosten päälle ja
nauti heti.
Herkullisen näköinen jälkkäri. Yhteen aikaan lähimarketin pakastealtaissa oli puolukkaakin,nyt en ole sellaista nähnyt.
VastaaPoistaPuolukka säilyisi lentomatkan ajan ihan hyvin, jos satut nyt käymään Suomessa tai joku tuttu tulee sinne käymään. Puolukkaahan ei tarvitse säilöä pakkaseen, vaan ihan lasipurkkiin veteen ja viileään.
VastaaPoista