Niin,
voihan sen pinaattikeiton tietysti ostaa valmiina kaupan pakastealtaasta ja
laittaa kattilaan lämpiämään. Ei se ole huono ratkaisu jos on kiire, ja aina niitä valmissopan
mausteita voi säätää oman mielen mukaan. Mutta ei pinaattikeitto ole vaikea
tehdä alusta alkaen itsekään. Se käy nopeammin kuin luulisikaan.
Vanhanaikainen
pinaattikeitto
50 g voita
4 rkl vehnäjauhoa
1 l maitoa
noin 150 g pakastepinaattia
noin 70-100 g tuoretta pinaattia
1 tl sokeria
hiukan valkopippuria myllystä
1 tl suolaa
kovaksi keitettyjä kananmunia
Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen
ja anna kiehua hetken aikaa mutta varo ettei jauhot ruskistu. Lisää maito
ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää
pakastepinaatti, kuumenna kiehuvaksi ja anna keiton kiehua matalalla lämmöllä muutaman
minuutin ajan. Sekoita välillä ettei maitopohjainen soppa pala pohjaan.
Huuhtele tuore pinaatti ja leikkaa se veitsellä kohtalaisen hienoksi silpuksi.
Lisää tuore pinaatti keiton joukkoon ja anna kiehua vielä minuutin tai pari.
Mausta sokerilla, valkopippurilla sekä suolalla. Viimeistele
kananmunanlohkoilla.
Laitappas pikkuisen jauhettua muskottipähkinää sekaan.
VastaaPoistaKiitos kommentista. Ei ollenkaan huono lisäys :) Sopii hyvin tällaisen maitopohjaisen keiton mausteeksi.
VastaaPoista