TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Lempeän mausteinen kurpitsa-kanacurry




Syksy on kotipuutarhureille monen muun asian lisäksi myös kurpitsa-aika. Hyvänä satovuotena tuotto usein ylittää oman tarpeen runsaastikin. Suomessa kurpitsan käyttö on ollut ihan viime vuosiin saakka melko rajoittunutta, vaikka kurpitsa sopii monenlaisiin ruokiin, niin suolaiseen kuin makeaan. Tässä yksi tapa tehdä kurpitsasta maittavaa sesonkiruokaa ja lisää blogimme kurpitsareseptejä tunnisteella kurpitsa.


Lempeän mausteinen kanacurry paahdetusta kurpitsasta
(5-6 annosta)

paahdettu kurpitsa
                                            kurpitsaa parin sentin viipaleina
                                            suolaa
                                            mustapippuria myllystä
                                            oliiviöljyä
Kuori ja viipaloi kurpitsa ja poista siemenet. Sivele viipaleet oliiviöljyllä ja mauste ne suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna uuni 230 asteeseen. Laita kurpitsaviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä noin 20 minuuttia. Kokeile veitsenkärjellä kypsyyttä. Ota uunista, jäähdytä ja kuutioi syötävän kokoisiksi paloiksi. Tarvitset kuutioita reilun puoli litraa.

muut tykötarpeet
500 g                                   broilerin rintafileitä
tilkka                                  oliiviöljyä
1                                          sipuli hienonnettuna
2                                          valkosipulinkynttä raastettuna
1 rkl                                    raastettua tuoretta inkivääriä
2 tl                                      currymaustetta
reilu hyppysellinen            cayennejauhetta
2                                          hyvää tomaattia kuutioituna ja siemenet poistettuna
1 tölkki (noin 400 g)          kurpitsasosetta (voi varmaan tehdä myös itse)
5 dl                                     kana- tai kasvislientä
2 – 3 dl                               kookosmaitoa
ja lopuksi
puolikkaan                          limetin mehu
1                                          ruukku tuoretta korianteria
                                            suolaa
                                            mustapippuria myllystä

Kuutioi broiskunrinnat parin sentin kuutioiksi ja ruskista ne kookkaassa kannellisessa paistinpannussa. Siirrä sivuun odottamaan. Lisää samalle pannulle öljyä ja kuullota siinä kannen alla miedolla lämmöllä hienonnettu sipuli, raastettu inkivääri sekä curry ja cayenne. Lisää raastettu valkosipuli ja anna kuumeta. Lisää tomaattikuutiot ja kurpitsasose pannulle ja keittele kannen alla kymmenisen minuuttia. Lisää liemi sekä kookosmaito ja anna kiehua, tällä kertaa ilman kantta, toiset kymmenen minuuttia. Lisää sitten kananpalat sekä paahdetut kurpitsakuutiot ja vielä kerran 10 minuuttia haudutusta. Viimeistele limen mehulla ja hienonnetulla korianterilla. Tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippuria myllystä tarvittaessa. Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti