Grilliruoan
lisukkeet tuottavat aina pientä päänvaivaa, laittaako perunaa, vai grillissä
kasviksia, vaiko jokin hyvä salaatti. Jääkaapissa odotti grillaamistaan muhkea
flank steak ja ruokaa piti olla 6-8 henkilölle. Ostin sitten ison kennon munia ja paljon erilaisia vihreitä.
Niistä syntyi vihreä frittata sekä yksinkertainen salaatti. Kumpikin resepti on
äskettäin luettu jostain netistä ja tehty nyt ulkomuistista sinne päin. Suolalla ja valkopippurilla maustettua flank steakia grillattiin erittäin kuumassa grillissä kannen alla yhteensä kahdeksan minuuttia muutaman kerran käännellen. Vaikka annos
kuvassa näyttää hiukan kuivahkolta, liha kypsyi todella meheväksi eikä tämä ruoka
kaivannut minkäänlaista kastiketta.
Kolmen aineksen salaatti
1 kesäkurpitsa
pieni pala parmesaania
1 dl kuorittuja suolapaahdettuja pistaaseja
Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin 4-6 osaan ja nämä
vielä puoliksi. Vedä juustohöylällä siivuja kunnes koko kesäkurpitsa on
viipaloitu. Viipaleita voi kiehauttaa minuutin verran kevyesti suolatussa
vedessä ja sitten jäähdyttää, mutta se ei ole ihan välttämätöntä. Raaka
kesäkurpitsa käy ihan yhtä hyvin. Viipaloi juustohöylällä parmesaanista lastuja
ja sekoita ne kulhossa kesäkurpitsaviipaleiden kanssa. Lisää lopuksi rouhitut
pistaasit ja sekoita hyvin. Anna salaatin mehustua tunnin verran ennen syömistä. Tässä annoksessa salaatti ei kaipaa salaatinkastiketta eikä
mausteita, ellei sitten halua puristaa joukkoon muutamaa pisaraa sitruunamehua tai oliiviöljyä. Suolaakin tässä salaatissa on ihan riittävästi sekä parmesaanissa että pähkinöissä.
Vihreä
frittata
10 munaa
1 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
pari kourallista tuoretta thaibasilikaa hienonnettuna
kolmen kesäsipulin varret ohuina viipaleina
200 g tuoretta pinaattia
200 g herneitä (käytin pakasteherneitä)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.
Lisää ruokakerma, suola, mustapippuri sekä thaibasilika ja vatkaa kaikki hyvin
sekaisin. Jätä seos hetkeksi odottamaan.
Kuumenna öljy isolla paistinpannulla, lisää voi sekä
kesäsipulin varret ja kuullota pehmeiksi. Lisää pinaatti sekä herneet ja
sekoittele kunnes pinaatinlehdet ovat kutistuneet lähes olemattomiin ja herneet
lämmenneet. Kaada munakasseos pannulle ja kypsennä miedolla lämmöllä kannen
alla kunnes se on hyytynyt niin kiinteäksi että munakkaan voi kääntää. Laita
paistinpannun päälle iso lautanen ja käännä nopeasti ylösalaisin siten että
munakas on lautasella. Liu’uta sitten munakas takaisin paistinpannulle ja anna
se kypsyä hetken aikaa vielä toiseltakin puolelta. Kuvia ison munakkaan
kääntämisestä löytyy aiemmasta päivityksestämme. Tarjoile munakas heti.
Täytyypä kokeilla tuota vihreää frittataa. Vaikuttaa hyvältä.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla. Se ei tarvitse edes mitään muuta seurakseen.
VastaaPoista