Olin
valmistamassa viimeisistä karviaisista karviaiscurdia eli karviaislevitettä,
mutta juuri samalla hetkellä kun sain karviaiset kiehumaan, pakastin alkoi
piipata liallisesta lämpenemisestä ja sillä välin kun selvittelin ongelmaa,
sokeri ja karviaiset pääsivät kärähtämään kattilassaan, joten se siitä.
Kokeillaan karviaiscurdia sitten ensi vuonna. Onneksi M oli innostunut
kauppareissulla tekemään heräteostoksia ja hankkinut rasiallisen vadelmia sekä
punaherukoita, joten ei hätää, jälkiruoka on pelastettu. Jälkiruoan perusajatus
pysyi ennallaan, mutta karviaiset vaihtuivat punaisiksi marjoiksi. Vadelmat ja
punaherukat toimivat todella hyvin yhdessä.
Vadelmaa,
punaherukkaa ja mascarponevaahtoa marenkipesässä
(6
annosta)
3 valkuaista
100 g hienoa kidesokeria
0,5 tl maissitärkkelystä
muutama tippa valkoviinietikkaa
100 g punaherukoita
100 g vadelmia
100 g kidesokeria
100 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
2 rkl kidesokeria
tuoreita vadelmia ja punaherukkaterttuja
tomusokeria
(pakastekuivattuja vadelmia)
Vatkaa valkuaiset, sokeri, maissitärkkelys sekä
valkoviinietikka kovaksi vaahdoksi ja pursota uunipellille leivinpaperille
pieniä kiekkoja ja niihin matalat reunat. Jos valkuaisvaahtoa jää, pursota siitä
pikkumarenkeja. Kuivaa marenkipesät kiertoilmassa 80 asteessa noin 2-3 tuntia
kunnes ne tuntuvat kauttaaltaan kuivilta.
Valmista punaherukoista, vadelmista ja sokerista
kastike. Keitä ensin punaherukoita ja sokeria kunnes marjat alkavat hajota ja
seos muuttuu hiukan siirappiseksi. Painele kastike tiheän siivilän läpi jotta
kaikki herukoiden kuoret jäävät siivilään. Lisää vadelmat ja keitä seosta miedolla
lämmöllä vielä minuutin tai pari. Anna kastikkeen jäähtyä.
Vatkaa mascarpone, kerma ja sokeri vaahdoksi. Täytä marenkipesät vadelma-punaherukkakastikkeella, mascarponevaahdolla ja
tuoreilla marjoilla. Viimeistele tomusokerilla (sekä pakastekuivatuilla
vadelmilla).
Oi, näitä on pitänyt koittaa monen monta kertaa. Josko nyt kun marjojakin olisi. :)
VastaaPoistaOmpas kaunis annos!
VastaaPoista-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/
Ihanaa! Pehmeää ja rapeaa, hapanta ja makeaa. Siinä on kaikki täydellisen jälkkärin elementit :)
VastaaPoistaKiitos :) Tämän olisi voinut myös otsikoida sanoilla "herkkua tosi helposti" :)
VastaaPoista