TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

torstai 30. heinäkuuta 2015

Nyt on aika leipoa mustikkamuffineja


Tämän kesän mustikkasadosta sanotaan tulevan ennätyksellisen suuri, suurempi kuin ainakaan 25 vuoteen. Niinpä tätä suomalaista superfoodia pitääkin nyt poimia ja käyttää. Jalostettu pensasmustikka ei maultaan yllä lähellekään metsämustikan upeaa aromia. Jos vielä ei lähimetsässä ole kypsynyt riittävästi mustikoita piirakkaan, niin varmasti ainakin edes sen yhden desilitran verran, mitä tarvitaan tähän muffinitaikinaan. Mustikka sai seurakseen aprikoosinpaloja täplittämään muffineja. Muffinit ovat mehukkaimmillaan seuraavana päivänä kun paiston jälkeen kosteus ja maut ovat ehtineet tasaantua.


Mustikka-aprikoosimuffinit
(12 muffinia)

2 munaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
60 g jäähtynyttä voisulaa
1 dl mustikoita
3 aprikoosia
1 rkl limettimehua

Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi ja kaada limettimehu niiden joukkoon. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munavaahtoon maito sekä jauhoseos ja lopuksi voisula. Kääntele taikinaan ensin aprikoosinpalat ja viimeksi mustikat. Jaa taikina tasan 12 muffinivuokaan ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti