Leoparditaikinaa? Kaikkihan tietävät, miten joltain yhdeltä nettisivulta
päätyy toiselle, josta surffailee kolmannelle, josta on linkki neljännelle
janiinedelleen. Jotain kautta minä eksyin katsomaan tätä leivontavideota ja
pakkohan tuota oli kokeilla, leopardikuvioista kääretorttua. Näyttävän näköinen
leivonnainen oli sittenkin yllättävän helppo tehdä, vaikka alkuun vähän
arveluttikin ryhtyä leipomaan tällaista taideteosta. Kääretortun kuviointiin
katsoin mallia vanhasta leopardikuvioisesta kaulahuivista ja täytteeksi laitoin
valkosuklaakermavaahtoa, mariannerouhetta ja tuoreita mansikoita.
Leopardikuvioinen mansikkakääretorttu
100-130 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
5 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
pari ruokalusikallista tummaa kaakaojauhetta
2-3 rkl Marianne -rouhetta
noin puoli litraa tuoreita mansikoita
viipaloituna
Sulata ensin valkosuklaa, sekoita se
pieneen määrään kermaa ja lisää sitten loput kermasta ja vatkaa hyvin sekaisin.
Jäähdytä valkosuklaakerma jääkaappilämpötilaan.
Sekoita keskenään jauhot, perunajauhot
sekä leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele
jauhoseos varovasti munavaahdon joukkoon.
Ota pieneen kulhoon noin 5 rkl
kakkutaikinaa ja sekoita siihen kaakaojauhe. Kaada tummanruskea taikina pieneen
pursotinpulloon ja pursota sillä kuvioita leivinpaperille. Kuivata näitä
pursotuksia uunissa 180 asteessa yhden (1) minuutin ajan.
Pikkukulhoon jäi hiukan tummanruskeaa
taikinaa, lisää siihen toiset 5 rkl kakkutaikinaa ja sekoita hyvin. Tuloksena
on nyt vaaleanruskea taikina. Kaada se toiseen pursotinpulloon ja pursota sillä
edellisten kuvioiden keskiosat. Kuivata taas uunissa 180 asteessa yhden
minuutin ajan.
Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Kaada
loput taikinasta leopardikuvioiden päälle ja tasoita lastalla varovasti etteivät
kuviot leviä ja sotkeennu (ainakaan kovin paljon…). Kypsennä kääretorttupohjaa
uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Käännä torttupohja toisen leivinpaperin
päälle ylösalaisin heti kun olet ottanut sen uunista. Irrota varovasti
paistossa käytetty leivinpaperi. Laita sen tilalle toinen leivinpaperi ja
käännä kakkulevy uudelleen. Kääri torttu heti lämpimänä rullalle leopardikuvio
ulospäin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa jääkaappikylmä valkosuklaakerma
kovaksi vaahdoksi ja leikkaa mansikat viipaleiksi. Avaa kakkurulla, leikkaa
reunat tasaisiksi ja raaputa varovasti irti paistopinta. Näin täytteen kosteus
imeytyy paremmin ja leikkauspinnasta tulee kauniimpi.
Levitä valkosuklaakermavaahto
torttulevylle ja ripottele Marianne -rouhe sen päälle. Levitä täytteelle
lopuksi mansikkaviipaleet ja kääri torttu leivinpaperiin uudelleen melko tiukalle rullalle. Jos käytettävissä ei ole tuoreita mansikoita, tähän voi käyttää mansikkahilloa.
Ällistyttävän upeat pilkkujutut, vau! Meidän kuusivuotiaat olisivat ihan liekeissä tuosta kääretortusta (ja ehkä äitinsäkin :P )
VastaaPoistaWau! Seepratorttua oon koittanut. Mutta tämä sitten seuraavaksi. Hienon näköinen.
VastaaPoistaEn ois helteessä uskonut, mutta karvapudottaja teki sen! Se on nyt TVA!
VastaaPoista@ viv @ Pikkuinen Pinkki Keittiö
VastaaPoistaKiitos :) Ja oli yllättävän helppo tehdä.
@ Ansku Gen
Wau! Upea saavutus! Isot onnittelut emännälle ja karvakuonolle :)
Vautsi. Elukanystävän unelmakärtsäri!
VastaaPoistaUnelmasta tuli mieleen, että mitäpä jos sen olisikin täyttänyt suklaamoussella...
VastaaPoistaNo huh ja vau!
VastaaPoista