Mistä on Taste of Helsinki
tehty?
Maukkaista annoksista
sopivasti jaettavista,
niihin viineistä sopivista,
mukavasta yhdessäolosta,
niistä on Taste of Helsinki
tehty.
Ja tottahan Taste of
Helsinki on tehty myös Mira ja Barry MacNamarasta, joita ilman koko festaria ei
todennäköisesti edes olisi Suomessa.
Silloin harvoin kun on
mahdollisuus maistella kaikkiaan kymmenen suomalaisen huippuravintolan parhaita
paloja ja niihin valittuja viinejä, sellaista tilaisuutta ei voi jättää
käyttämättä. Kaikki siinä samalla kertaa käden ulottuvilla. Ja kun kaiken
lisäksi avajaispäivän sää oli paras mahdollinen, aurinkoinen mutta ei liian
kuuma, mitä muuta ruokaharrastaja voisi toivoa?
Kansalaistorin puistoon
katetusta vuoden parhaasta gourmetpicnicistä voi nauttia sunnuntaihin asti. Viini-
ja samppanjatastingit myytiin loppuun melko nopeasti, mutta muuten lippuja on vielä saatavilla. Festivaalialueella iskee ahneus ja valinnan vaikeus: 35
erilaista herkullista annosta ja vain yksi vatsa. Tilannetta helpottaa hiukan
se, että annoksen voi jakaa kaverin kanssa, mutta silti meiltäkin jäi vielä
monta makuelämystä kokeilematta. Siinäpä hyvä syy lähteä Taste of Helsinkiin
vielä toisenakin päivänä.
Tärkein muistettava: saavu paikalle nälkäisenä!
Tärkein muistettava: saavu paikalle nälkäisenä!
Meidän top 6 ei missään
erityisessä järjestyksessä oli tällainen:
Berthan ”nauta, tilli,
kukkakaali”. Sous vide –kypsennettyä naudankieltä tillin ja kukkakaalipyreen
kanssa, liha suorastaan suli suuhun.
Kaskis –ravintolan ylikypsää
paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia.
Tämä on kunnon kesäruokaa.
Pastorin ”Pulpo Al Olivo”,
confitoitua mustekalaa, rapea peruna-oliivikakku ja misomajoneesia. En ole
ikinä syönyt näin hyvin valmistettua mustekalaa.
Ragun hiillostettua
miekkakalaa, sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa. Miekkakala oli kypsennetty
ihan täydelliseksi ja rapeaksi paahdettu pecorino oli hieno lisä annokseen.
Vihreät pallerot ovat yrttimaustettua fregolapastaa.
Matti Jämsen pop-up ”toast
skagen”, ketunleivällä koristellussa pikkuskagenissa oli maut kohdallaan.
Sinnen Haugesundin silli
varhaisperunoiden ja ruskistetun voin kanssa maistuisi varmaan niillekin jotka
eivät muuten välitä sillistä.
Täydellinen menu löytyy täältä.
Taste theatren lavalla
kilpailevat paremmuudesta Suomen ja Ruotsin kokkimaajoukkueet. Torstaina kisa
alkoi alkuruoalla, jonka raaka-aineiksi oli määrätty Karelian kaviaari, sampi
sekä kampasimpukat. Suomi voitti ensimmäisen erän. Kisa jatkuu perjantaina
lounaskattauksen aikaan pääruoalla ja voittaja selviää illemmalla kun joukkueet
ovat kokanneet jälkiruoan.
Yhteistyössä Taste of Helsinki
Eilen illalla hyvästä valmistautumisesta huolimatta, eli todella nälkäisenä paikalle saapuneena, pystyin herkuttelemaan vain 7:llä annoksella + viinillä ja shampanjalla. Oma suosikkini oli Ragun miekkakala-annos. Jos olisin jaksanut, olisin syönyt vielä paljon useampia annoksia. Taste of Helsinki on ruokaintoilijan 1. festari :).
VastaaPoistaEikö olekin loistava syy mennä sinne uudelleen :)
VastaaPoista