Klubihan
ei tässä tapauksessa tarkoita Suomalaista Klubia tai Svenska Klubbenia tai
mitään muutakaan sellaista, vaan club sandwichia eli suomeksi klubileipää.
Muutamasta paahtoleivänsiivusta ja täytteistä ei luulisi olevan kunnollisiksi
eväiksi, mutta kun täytteitä on riittävästi, viimeisten ruokamurujen
tyhjentäminen lautaselta saattaa tehdä jo tiukkaa.
Perinteinen
klubileipä sisältää paahtoleipien välissä kanaa, tomaattia, salaattia, pekonia
sekä majoneesia ja se tarjotaan ranskisten tai perunalastujen tai coleslawn
kanssa. Leipä on leikattu vinottain kahteen tai neljään osaan ja osat kiinnitetty
pystysuunnassa cocktailtikulla jotta leipä pysyy kasassa.
Mutta vaikka
klubileipä on tunnettu amerikkalaisissa ravintoloissa jo 1800-luvun lopulta lähtien,
amerikkalaiset eivät ole yhtä tarkkoja leivän täytteistä kuin ranskalaiset omista resepteistään. Klubin sisällä voi siis olla muutakin kuin vain nuo
edellä mainitut. Se voi sisältää kinkkua, kana- tai kalkkunaleikettä, avokadoa,
kananmunaa, pelkkiä kasviksia, hummeria tai oikeastaan mitä vaan. Majoneesinkin
voi halutessaan maustaa vaikka pestolla. Meidän klubi tehtiin näin.
Club
sandwich (1 kpl)
3 viipaletta paahtoleipää
4 rkl majoneesia
1 broilerinfilee litistettynä ja paistettuna
3 viipaletta amerikan pekonia paistettuna
friseesalaattia
1 viipale pihvitomaattia
1 siivu cheddarjuustoa
lisäksi
kourallinen ranskalaisia perunoita
Paahda leipäviipaleet ja voitele ne majoneesilla,
keskimmäinen kummaltakin puolelta. Rakenna kerrosvoileipä reseptin aineksista, tökkää valmiiseen leipään 4 cocktailtikkua ja leikkaa leipä
terävällä veitsellä vinottain neljään osaan.
Tarjoile ranskalaisten kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti