Kuvan annos näyttää todella terveelliseltä. Puolet lautasesta on peittynyt
salaatin alle, toisella puolella on lihaa ja perunaa, varsinainen
ravintosuositusten mallilautanen. Kaiken lisäksi tämä terveellisyys maistuu
hyvältä.
Vanhan Kauppahallin Love to Meat –myymälän pojilla oli hyvän näköisiä
mustan possun fileitä ja meillä kotona käytännössä melkein kaikki muut ainekset
tähän ruokaan. Kun salaatti on valmis, ateria on lautasella heti kun filee on
paistettu ja saanut hetken vetäytyä. Vapaana vaeltelevan ja tammenterhoista
upean arominsa saavan ranskalais-espanjalais-portugalilaisen mustan possun liha
on tummaa ja suorastaan riistaisen makuista. Jos sellainen lihanpala sattuu
eteen, se kannattaa ostaa ja kypsentää. Grillissä tai paistinpannulla, ihan sama. Emme (taaskaan) halunneet peittää mustanpossun omaa hienoa makua, joten maustoimme fileen ainoastaan suolalla sekä mustapippurilla ja paistoimme juuri ja juuri kypsäksi. Lisukkeina oli paistettuja varhaisperunoita sekä
mansikka-vesimeloni-fetasalaattia.
Mansikka-vesimeloni-fetasalaatti
muutama kourallinen babypinaattia
muutama kourallinen rucolaa
muutama kourallinen revittyä
friseesalaattia
2 dl mansikanpaloja
2 dl kuutioitua vesimelonia
1 avomaankurkku
2 uutta sipulia
1 dl fetajuustokuutioita
1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
kastike
1 rkl mansikka-basilikaviinietikkaa
(resepti)
2 rkl ruokaöljyä
2 tl valkoista balsamicoa
suolaa
mustapippuria
Leikkaa mansikoista kanta ja mansikat
neljään osaan. Kuori ja kuutioi kurkku. Viipaloi sipulit varsineen ohuiksi
siivuiksi. Huuhtele vihreät salaattiainekset. Sekoita kaikki salaatin ainekset
yhteen ja valmista kastike. Lisää kastike vasta lautasilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti