TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

tiistai 23. kesäkuuta 2015

Jälkiruokaklassikko juhannuspöydässä: tuorehedelmäsalaatti


Mikä olisi retrompaa kuin hedelmäsalaatti? Se on helppoakin helpompi tehdä. Se on kevyt, raikas ja maukas, juuri sopiva päätös grilliaterialle. Sekoitimme sesongin parhaat tuoreet hedelmät ja tarjoilimme ne limetti-kookoskermavaahdon kanssa.


Hedelmäsalaatti

puolikas vesimeloni
5 aprikoosia
2 kiiviä
pieni terttu vihreitä rypäleitä
pieni terttu punaisia rypäleitä
1 rasia ananaskirsikoita
1 pieni rasia tuoreita mansikoita
pari oksaa marokon minttua hienonnettuna

yhden limetin raastettu kuori
2,5 dl mahdollisimman kylmää kookoskermaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl ruokokidesokeria

Kaiverra vesimelonin sisus palloraudalla. Kaiverra loput melonin sisuksesta pois ja jätä kuori tarjoilukulhoksi. (Melonipalloja tulee enemmän kuin mitä salaattiin mahtuu, mutta ne voi säilöä jääkaappiin myöhemmin naposteltaviksi tai pyöräyttää blenderissä juomaksi. Vesimelonista tulee myös hyvää sorbettia glukoosisiirapin kanssa.) Leikkaa aprikoosit kahdeksaan osaan. Kuori kiivit ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Irrota rypäleet tertuistaan ja poista ananaskirsikoista niiden verholehtien muodostama kotelo. Leikkaa mansikat 2-4 osaan.

Täytä melonikulho hedelmänpaloilla ja laita jääkaappiin jäähtymään pariksi tunniksi ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle marokon minttu juuri ennen tarjoilua.

Vatkaa limetti-kookoskermaseos vaahdoksi. Kookoskerman tulee olla mahdollisimman kylmää jotta vaahto ei jää liian löysäksi.

Limoncello on ihan ykkösjuoma tälle jälkiruoalle.



3 kommenttia:

  1. Loisto idea, ja näyttävä tuo vesimelonikuppi! Nappaan tämän idean omiin tupareihin. Tosi raikkaan näköistä.

    VastaaPoista
  2. on se vaan niin hyvää, että meillä retroillaan ainakin niin kauan kuin mussa henki pihisee!

    VastaaPoista
  3. Tätä kannattaa tehdä aika paljon santsivaraa. Sen verran hyvä menekki oli :)

    VastaaPoista