TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

perjantai 1. toukokuuta 2015

(Matjes) sillipannacotta Vappubrunssilla


Vappulounaaseen kuuluu erottamattomasti silli. Se kuitenkin jakaa voimakkaasti mielipiteitä ja jotkut eivät pidä sillistä lainkaan. Näiden silliä inhoavien kannattaa kuitenkin uskaltautua maistamaan edes lusikallinen suolaisen täyteläistä matjespannacottaa. Siitä saattaa syntyä lopun elämää kestävä rakkaussuhde silliin, tai ainakin tähän sillireseptiin. Tämä sillipannacotta on myös hyvä ja helppo annos tehdä vaikka äitienpäivän alkuruoaksi.



Matjespannacotta

2 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä (= 4 g)
200 g kevyt creme fraichea
100 g matjessilliä
1 kovaksi keitetty kananmuna
1 hienonnettu kevätsipuli
1 rkl matjessillin lientä
2 rkl sitruunamehua
1 tl juoksevaa hunajaa
viimeistelyyn
keitettyjä viiriäisenmunia
sitruunaviipaleita
tuoretta tilliä
ohuita matjesviipaleita

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa matjessillistä ohuet viipaleet annosten koristeluun ja loput muutaman millin paloiksi. Murskaa keitetty kananmuna haarukalla. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen, purista liotetuista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet kermaan. Lisää sillinpalat, hienonnettu kananmuna ja kevätsipuli sekä creme fraiche ja sekoita hyvin. Mausta lopuksi silliliemellä, hunajalla sekä sitruunamehulla ja jaa sillipannacotta annoslaseihin. Määrästä tulee 6-8 annosta. Laita matjes- sillipannacotat jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Viimeistele annokset viiriäisenmunalla, silliviipaleella, sitruunasiivulla ja tillillä. Tarjoile paahdetun saaristolaisleivän kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti