Helppo ja nopea, joskaan ei ihan kevyt, tyrnijälkiruoka valmistuu käden käänteessä vain muutamasta aineksesta sähkövatkaimen avulla.
Tyrnimousse
1 tölkki (n. 400 g) kondensoitua maitoa (karamellisoimatonta!)
Tässä on puolikas resepti |
0,6 dl tyrnimehua
2 tl limettimehua
päälle
tuoreita hienonnettuja mintunlehtiä
rouhittuja suolapaahdettuja pistaaseja
Kaada kulhoon kondensoitu maito, kuohukerma, tyrnimehu sekä limettimehu ja vatkaa sähkövatkaimella noin 10 minuuttia kunnes seos vaahtoutuu ja paksuuntuu. Jaa mousse jälkiruokamaljoihin ja laita ne jääkaappiin jähmettymään noin tunnin ajaksi. Reseptistä tulee 8 annosta. Jos ei halua tehdä näin isoa määrää, voi käyttää kondensoidusta maidosta vaikka vain puolet. Se toinen puoli säilyy avattuna jääkaapissa viikon verran.
Viimeistele annokset hienoksi leikatuilla mintunlehdillä ja rouhituilla suolapaahdetuilla pistaaseilla. Ne eivät ole pelkästään koristeita, vaan niitä tarvitaan täydentämään annoksen rakennetta ja makutasapainoa.
Tyrnijälkiruokaa meillä molemmilla tänään blogeissa tarjolla.:) Ihanan kuuloinen mousse. Kondensoitu maito antaa kaikkeen aina hyvän rakenteen ja maun.:)
VastaaPoistaKuulostaa hyvältä! Innostuin viime vuoden loppupuolella kun löysin täällä luomumarketista pakastettuja tyrnejä,ja tietysti niitä piti ostaa. Mutta niissä olikin suuri sieman tai pari.Meinas blenderi mennä rikki;:D no sitä tyrni+rikkinäiset siemenet sössöä sitten siiviöin ja vähän hapantahan se on sellaisenaan,mutta varmaankin tosi hyvää tuollaisena.
VastaaPoista@ Katja
VastaaPoistaTyrni on ihan loistava jälkiruoka-aines :)
@ Jael
Tyrnimarjoissa on kyllä todella isot siemenet ja paljon kuorta, mutta niissä on ne kaikkein terveellisimmät osat. Jos jaksat kuivata ja jauhaa tyrnimarjan kuoret ja siemenet, siinä sulla on todellista superfoodia.
Loistava jälkiruoka!
VastaaPoistaMehu oli kodana loppunud ja laitasin pakaste marjoja (tuunasin vähe ).
Hyvä että oli pakastemarjoja :)
VastaaPoistaToivottavasti ensi kesänä tulee hyvä tyrnimarjasato.