TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Broccolimousse pihvin ja punajuuri-vuohenjuustosalaatin kaveriksi


Miksikähän sana broccoli kuulostaa jotenkin paremmalta kuin parsakaali?... Sinne se kuitenkin uppoaa, moussen joukkoon, keväisen vaaleanvihreäksi pihvin lisukkeeksi.


Broccolimousse / parsakaalimousse

200 g parsakaali
suolaa
0,5 tl kuivattua timjamia
0,5 tl kuivattua basilikaa
1 dl kermaa
2 liivatelehteä
50 g creme fraiche

Kuumenna kattilassa kiehuvaksi miedosti suolattua vettä. Kun vesi kiehuu, lisää parsakaalin varret leikattuna sormenpään kokoisiksi paloiksi ja keitä niitä 5 minuuttia. Lisää sitten parsakaalin kukinnot ja keitä vielä 4 minuuttia. Valuta kypsät parsakaalit, jäähdytä, lisää 0,5 tl suolaa sekä timjami ja basilika ja soseuta kaikki sauvasekoittimella.

Laita kylmään veteen pehmenemään 2 liivatelehteä ja kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Sulata liivatteet kuumaan kermaan koko ajan vatkaten. Lisää kermaseokseen parsakaalisose sekä creme fraiche, sekoita hyvin ja jäähdytä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua. 

Muotoile kahden lusikan avulla parsakaalimoussesta pieniä kvenellejä pihvin ja salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti