Passionhedelmä
on kuin luotu maustamaan kermaisia jälkiruokia. Sen kirpeä hapokkuus kesyyntyy
myös valkosuklaasta, joka on ihan täydellinen makupari passionhedelmälle. Osta
vain kypsiä hedelmiä. Kypsät tunnistaa rypyistä. Sileä passionhedelmä on vielä
suhteellisen raaka ja hapokas. Näyttävä, mutta todella helppo jälkiruoka syntyy
muutamasta aineksesta vähän samaan tapaan kuin crema catalana. Keitetään
kattilassa, annetaan hyytyä, paahdetaan sokerilla ja nautitaan.
Yksittäiset täytetyt passionhedelmän kuoret toimivat sellaisenaankin vaikka brunssin pikkumakeina tai osana monipuolisempaa jälkiruokapöytää periaatteena "vähän mutta hyvää".
Yksittäiset täytetyt passionhedelmän kuoret toimivat sellaisenaankin vaikka brunssin pikkumakeina tai osana monipuolisempaa jälkiruokapöytää periaatteena "vähän mutta hyvää".
Valkosuklaa-passion brûlée
(4-6
annosta)
6
passionhedelmää (vain mehu)
3
dl kuohukermaa
100
g valkosuklaata
2
dl maitoa
1,5
rkl maissitärkkelystä (Maizena)
2
rkl sokeria
ihan pikkiriikkinen ripaus suolaa (tasapainottaa makea-hapan-yhdistelmää)
4
keltuaista
pinnalle
ruokokidesokeria
(paahdetaan)
2
passionhedelmää (mehu ja siemenet)
rouhittua
valkosuklaata
Halkaise
passionhedelmät ja kaiva puolikkaat tyhjiksi. Asettele kuoret munakennoon tms,
jotta ne voi vähän myöhemmin täyttää (2-3 hedelmän puolikasta annosta kohden). Paseeraa
siemenet tiheän siivilän läpi kattilaan. Säästä mehu ja heitä siemenet pois.
Mehua pitäisi olla nyt noin 1 desilitra. Lisää kerma sekä pieniksi paloiteltu
valkosuklaa ja kuumenna koko ajan sekoitellen kunnes valkosuklaa on sulanut. Sekoita
keskenään maito sekä Maizena ja lisää seos maustetun kerman joukkoon. Lisää
myös sokeri, suola sekä keltuaiset ja kuumenna seosta koko ajan hämmentäen
kunnes se alkaa saostua. Varo kuumentamasta liikaa ettei keltuaisista tule
kokkelia. Kun seos on muuttunut paksuksi kiisseliksi, ota kattila pois liedeltä
ja lusikoi ensin passionhedelmän puolikkaat täyteen kiisseliä. Tasaa loppu
kiisseli annosvuokiin ja laita nämä kaikki jääkaappiin jäähtymään muutamaksi
tunniksi.
Juuri
ennen tarjoilua ripottele ohut kerros ruokokidesokeria sekä
hedelmänpuolikkaille että annosvuokiin kiisselin päälle ja paahda sokeri
kaasupolttimella rapeaksi. Viimeistele annokset passionhedelmän siemenillä sekä
valkosuklaarouheella.
Ihania!!!!!
VastaaPoistaNyt tiedänkin mitä pikkuherkkuja teen siskoni baby showeriin! Heti aamulla etsimään ryppyisiä passinohedelmiä :)
Nämä sopivat varmaan tosi kivasti sellaiseen kokoontumiseen :)
VastaaPoistaSiis mistä näitä ideoita oikein tulee?
VastaaPoistaKaksi lempiruokaani yhdistettynä: crema catalana ja passionhedelmä, samoissa kuorisssa :)
Onpa ihana idea - kokeilen ehdottomasti. Komppaan että sopisivat juuri tuollaiseen pikkusöpöön kokoontumiseen - tai oikeastaan ihan mihin tahansa muuallekin.
Niitä ideoita tulee, kun lukee reseptejä, katsoo ruokakuvia ja yhdistelee erilaisia asioita. Ja nämä hedelmänpuolikkaisiin tehdyt bruleet oli ihan hauskan näköiset, vähän koristetta muuten vähän tylsään, pelkkään annosvuokaan tehtyyn jälkkäriin.
VastaaPoista