Olen
aina käyttänyt valkoviiniä kypsentäessäni sinisimpukoita, mutta päätin kokeilla
tällä kertaa siideriä. Luin jostakin, että simpukat olisivat näin kypsennettynä
mehevämpiä kuin viinin kera laitettuna, koska siideri on vähemmän hapokasta
kuin viini. Edellisestä simpukkaruoasta on sen verran aikaa, että en osaa sanoa,
olivatko ne mehevämpiä vai ei. Täytyy tehdä vertaileva tutkimus saman pakkaajan
simpukoilla joskus lähiaikoina.
Ostaessani simpukoita huomasin, että ruotsalaiset ovat keksineet uuden tavan lisätä simpukoiden menekkiä. Vanha pakkaus (vai oliko se jonkun muun tuottajan pakkaus?) oli sisällöltään kilon painoinen verkkopussi, uusi puolestaan muovirasia, johon oli mahdutettu 50 % enemmän simpukoita eli kaikkiaan 1,5 kiloa. Se tekee 50 % lisämyyntiä. Aika ovelaa.
viikon kala (tai muu vedenelävä) 04 / 33 sinisimpukka
Sinisimpukka, Mytilus edulis
Sinisimpukoita on kaupan ympäri vuoden. Täällä niistä lisätietoa.
Ostaessani simpukoita huomasin, että ruotsalaiset ovat keksineet uuden tavan lisätä simpukoiden menekkiä. Vanha pakkaus (vai oliko se jonkun muun tuottajan pakkaus?) oli sisällöltään kilon painoinen verkkopussi, uusi puolestaan muovirasia, johon oli mahdutettu 50 % enemmän simpukoita eli kaikkiaan 1,5 kiloa. Se tekee 50 % lisämyyntiä. Aika ovelaa.
viikon kala (tai muu vedenelävä) 04 / 33 sinisimpukka
Sinisimpukka, Mytilus edulis
kuva: Wikipedia |
Sinisimpukoita on kaupan ympäri vuoden. Täällä niistä lisätietoa.
2
salottisipulia
hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
viipaloituna ohuiksi viipaleiksi
1
ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
2,5
dl siideriä
oliiviöljyä
2
rkl creme fraichea
Kypsä simpukka avautuu |
Annostele
simpukat lautasille ja kaada päälle lientä kattilasta, ripottele pinnalle
lehtipersiljaa ja tarjoile paahdetun maalaisleivän kera.
Taas ollaan tehty samantapaisia juttuja, nyt sentään osuivat eri päiville! :) Tuossa juuri peräänkuulutin kokemuksia noista muoviin pakatuista simpukoita, itse kun olen suosinut vielä perinteisiä verkkopusseja. Mutta ilmeisesti niissä ei ollut moittimista?
VastaaPoistaVerkkopusseihin tottuneina mekin vähän ihmeteltiin muovipakkausta. Etenkin, kun sen myötä kaikki "wanhat hyvät ohjeet" käskettiin unohtaa ja siitä vaan heittää simpukat kattilaan sen kummempia ajattelematta. Vähän siinä takaraivossa jyskytti että olisiko sittenkin pitänyt tarkastaa simpukat yksi kerrallaan, mutta lopputulos oli ihan saman makuinen kuin perinteiselläkin tavalla.
VastaaPoista