Rahkajuustokakun voi rakentaa myös laseihin yksittäisinä annoksina.
Sinivalkoinen rahkajuustokakku
pohja
1
muna
1
munan tilavuus sokeria
1
munan tilavuus vehnäjauhoa
0,25
tl leivinjauhetta
0,5
tl raastettua appelsiininkuorta
kostutus
maitoa
vaniljasokeria
rahkahyytelö
250
g rasvatonta (tai vähärasvaista) maitorahkaa
100
g Mascarponea
50
g sokeria
1
tl vaniljauutetta tai jauhettua vaniljaa
2
dl kuohukermaa
5
liivatelehteä
2,5
dl sinistä Bols Curaçao likööriä
3
liivatelehteä
koristeet
vaaleansinisiä
ja valkoisia sokerilumihiutaleita
Vatkaa
muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe
sekä raastettu appelsiininkuori ja kääntele jauhoseos taikinaan. Kaada taikina
leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja kypsennä kakkupohjaa noin 10
minuuttia. Jäähdytä pohja ja kostuta sitä vaniljalla maustetulla maidolla sen
verran kuin on tarpeen.
Sekoita
keskenään maitorahka, mascarpone, vanilja sekä sokeri. Vatkaa kuohukerma
pehmeäksi vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi
minuutiksi. Kuumenna pikkutilkka kermaa kiehumispisteeseen, puristele
liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet kuumaan kermaan haarukalla
sekoittaen. Sekoita sitten liivateliuos huolella rahkaseoksen joukkoon.
Vatkaa
lopuksi kermavaahto rahkan joukkoon, kaada seos vuokaan kakkupohjan päälle ja
tasoita rahkaseoksen pinta. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään pariksi
tunniksi, millä välin voit redusoida sinisen hyytelön ainekset.
Laita
kattilaan sitruunalimonadi ja sininen Bols Curaçao –likööri, sekoita ja keitä
kunnes (pääosa) alkoholi(sta) sekä ylimääräinen neste on haihtunut ja kattilassa on
jäljellä enää 2 dl sinistä juomaa. Jäähdytä seos.
Kun rahkahyytelö on
jähmettynyt ja sininen liemi jäähtynyt, laita 3 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään. Ota pari lusikallista
sinistä nestettä ja kuumenna se (mikrossa) kiehuvaksi. Puristele pehmeistä
liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne nopeasti sekoittaen kuumaan
nesteeseen. Yhdistä siniset nesteet, sekoita hyvin ja anna odottaa
noin 10-15 minuuttia kunnes seos on hiukan alkanut paksuuntua. Kaada sininen
hyytelö varovasti ja tasaisesti rahkahyytelön päälle. Laita kakku jääkaappiin
vielä muutamaksi tunniksi, mieluiten vaikka seuraavaan päivään asti, jotta sininen hyytelö jähmettyy kokonaan.
Avaa
irtopohjavuoka, kuori leivinpaperi kakun ympäriltä ja laita kakku sopivalle
tarjottimelle. Koristele kakku sokerilumihiutaleilla vasta juuri ennen tarjoilua.
On niin kaunis sinivalkoinen pinta kakussa:) Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa!
VastaaPoistaHyvää itsenäisyyspäivää sinnekin :)
VastaaPoistaTodella kaunis kakku!
VastaaPoistaKiitos :) Päivän teemaan sopiva.
VastaaPoista