Löysin
Half baked harvestin blogista mielenkiintoisen kurpitsakeiton reseptin ja kun
kaapissa sattui olemaan lähes kaikki tämän sopan ainekset, niin päivän ateria
oli marokkolainen kurpitsakeitto hiukan alkuperäisestä reseptistä tuunattuna. Nyt
on ihan paras kurpitsa-aika ja kurpitsaa kannattaakin paahtaa uunissa, kuutioida
(soseuttaa) ja pakastaa. Sieltä sitten voi ottaa käyttöön kurpitsaa tarpeen
mukaan. Minäkin nautin nyt kuukauden takaisen kurpitsanpaahtoprojektin
sadosta.
Keitosta tuli ihanan mausteinen, suorastaan talvisen lämmittävä. Mikään mauste ei nouse ylitse muiden, mutta ruokailun jälkeen kielen päälle jää kiva pieni kihelmöinti. Soppa ei kaivannut murustakaan suolaa, sillä kasvisliemessä ja vuohenjuustossa oli sitä ihan riittävästi. Jos käyttää suolatonta kasvislientä, suolaa voi olla tarpeen lisätä.
Keitosta tuli ihanan mausteinen, suorastaan talvisen lämmittävä. Mikään mauste ei nouse ylitse muiden, mutta ruokailun jälkeen kielen päälle jää kiva pieni kihelmöinti. Soppa ei kaivannut murustakaan suolaa, sillä kasvisliemessä ja vuohenjuustossa oli sitä ihan riittävästi. Jos käyttää suolatonta kasvislientä, suolaa voi olla tarpeen lisätä.
Mausteinen marokkolainen
kurpitsakeitto
2 valkosipulinkynttä
2
rkl oliiviöljyä
1
tl currya
1
tl savupaprikajauhetta
1/2
tl kanelia
1/8
tl cayennepippuria
1/8
tl hienonnettua kardemummaa
1/2
tl tuoretta timjamia
400
g kurpitsasosetta
4
dl kookosmaitoa
5
dl kasvislientä (kuutiosta) (kanaliemikin käy)
100
g pehmeää vuohenjuustoa
1 tl raastettua appelsiininkuorta
1
rkl limettimehua
inkivääri-kookoskerma:
1
dl kookoskermaa
2
rkl raastettua tuoretta inkivääriä
lisäksi:
vuohenjuustomuruja
pistaasirouhetta
granaattiomenan
siemeniä
hienonnettua
tuoretta korianteria
Jos
käytettävissäsi ei ole valmista kurpitsasosetta, se pitää ensin valmistaa. Ohje
löytyy tästä muutaman viikon takaisesta päivityksestä.
Leikkaa
valkosipulinkynnet ihan pieniksi. Kuumenna kasarissa oliiviöljy ja kuullota
valkosipuli siinä. Lisää mausteet ja keittele niitä miedolla lämmöllä vajaan
minuutin verran koko ajan sekoitellen. Lisää kurpitsasose, kookosmaito sekä
kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna sopan kiehua viitisen minuuttia. Lisää
pehmeä vuohenjuusto pieninä paloina ja sekoita kunnes juusto on sulanut keiton
joukkoon. Lisää appelsiininkuori sekä limettimehu, sekoita ja tarkista suolan
riittävyys. Kaada keitto siivilän läpi toiseen astiaan. Sekoita
inkivääri-kookoskerman ainekset keskenään.
Jaa
keitto lautasille ja lisää keittoon inkivääri-kookoskermaa, vuohenjuustomuruja,
pistaasirouhetta, granaattiomenan siemeniä sekä hienonnettua tuoretta
korianteria. Tarjoile keitto naan-leivän kanssa. Kuvassa on Kanniston
perunarieskaa, joka sekin sopi tämän keiton kanssa oikein hyvin.
Todellakin tämä keitto vetoaa mun tunteisiin!
VastaaPoistaMä bongasin tän kanssa - pakko varmaan kokkailla asap. Kuulostaa niiiin ihanalta!
VastaaPoistaJos tykkää maustetusta ruoasta, tykkää varmaan tästäkin. Ja jos vielä jaksaisi pyöräyttää uuniin satsin naan-leipiä, niin aina parempi. Tosin tuo perunarieskakin sopi annokseen yullättävän hyvin.
VastaaPoista