Päätin sitten kokeilla, miten ”pakastettubanaanijäätelö” –resepti toimii kurpitsan kanssa, ja toimiihan se. Tähän reseptiin ei tarvita jäätelökonetta, mutta blenderi kylläkin. Kurpitsajäätelö on aika voimakkaan makuista, joten se kaipailee kaverikseen tasapainottavia aineksia. Tällaisia olivat kirpeä omenahilloke, rouhittu kurpitsansiemen-pistaasisekoitus sekä kookoskermavaahto. MMMmmmmmm…..
Makea kaneli-kurpitsasose
kohtalainen
pala kurpitsaa
oliiviöljyä
suolaa
ruokokidesokeria
kanelia
Leikkaa
kurpitsa viipaleiksi ja lado viipaleet uunipellille. Pirskottele päälle hiukan
oliiviöljyä ja hiukkasen suolaa. Ripottele kurpitsaviipaleille lopuksi pari
ruokalusikallista ruokokidesokeria ja muutama tupsaus kanelia. Kypsennä uunissa
200 asteessa noin 1 tunti. Anna kypsien kurpitsaviipaleiden hiukan jäähtyä.
poista kuori ja soseuta kurpitsat.
Kurpitsajäätelö
(neljälle)
300
g makeaa kaneli-kurpitsasosetta
1
rkl kanelia
1
dl glukoosisiirappia
1
rkl kuumaa vettä
1
liivatelehti
Sekoita
keskenään kurpitsasose, kaneli ja glukoosisiirappi. Pehmitä liivatelehti
kylmässä vedessä ja sulata se tilkkaseen kuumaa vettä. Sekoita liivateseos
huolella kurpitsasoseen joukkoon ja laita massa pakastimeen jääpalamuotissa.
Liivate ei ole välttämätön ainesosa, mutta se estää jäätelöä sulamasta liian
nopeasti.
Kun
kurpitsasose on pakastunut parin, kolmen tunnin ajan, kaada kohmeiset kurpitsasosepalat
tehosekoittimeen ja aja massa jähmeäksi sohjoksi niin, että siitä pystyy
pyörittämään jäätelöpalloja. Kurpitsasose ei saa olla niin jäistä että se rikkoo tehosekoittimen. Tavallisille tehosekoittimille "melkein jäätynyt" soseutuu vielä kelvollisesti, mutta jos sose on ehtinyt pakastua jääpaloiksi, se on jo liian kovaa ja siihen tehoaa vain järeämpi kone kuten vitamix tai vastaava.
Laita
neljään jälkiruokamaljaan pohjalle yksi kurpitsajäätelöpallo, sitten hapahkoa
omenahilloketta (Granny Smith ompuista), iso lusikallinen kookoskermavaahtoa ja viimeistele rouheella,
jossa on puolet paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä, puolet paahdettuja
kurpitsansiemeniä. Tarjoile heti. Jäiset jälkiruoat eivät juurikaan kestä odottelua.
EDIT
Kurpitsasoseen voi pakastaa myös laakeassa astiassa ja sekoitella välillä pakastuksen aikana. Silloin astiasta voi suoraan pyöritellä jäätelöpalloja.
EDIT
Kurpitsasoseen voi pakastaa myös laakeassa astiassa ja sekoitella välillä pakastuksen aikana. Silloin astiasta voi suoraan pyöritellä jäätelöpalloja.
Kuulostaapa hyvältä! Mulla taitaa olla blogissa myös joku kurpitsajätski,mutta eri tavoin tehtynä,mutta tässä ohjeessasi on kiva tuo kurpitsan pakastus.Pitääkin kokeilla joskus.
VastaaPoista@ Jael
VastaaPoistaJoskus joku jäätelö onnistuu näinkin, että mennään siitä mistä aita on matalin.