Kun
alkaa valmistaa karitsanpotkia, niitä kannattaa valmistaa kerralla vähän isompi
satsi. Muutama ylimääräinen kypsyy isossa padassa samalla vaivalla, kun joka
tapauksessa potkat muhivat uunissa omia aikojaan ihanan mausteisessa liemessä monen
tunnin ajan. Vaihtoehtona olisi ollut perata ne ylimääräiset potkat ja laittaa
lihat pakastimeen odottamaan, mutta minä tein niistä täytettyjä cannelloneja heti seuraavana päivänä. Vuohenjuustolla ryyditetty juustokastike oli ihan
piste i:n päällä ja kasvisosasto koostui coleslawsta.
Karitsanpotkacannellonit
vuohenjuustokastikkeessa
(neljälle)
2
ylikypsää karitsanpotkaa
1
rkl voita
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
tölkki (400 g) tomaattimurskaa (Mutti)
1
rkl tomaattipyreetä
1
rkl tuoretta timjamia
2
rkl tuoretta basilikaa
1 tl srirachakastiketta
1 tl srirachakastiketta
0,5
tl suolaa
mustapippuria
myllystä
16
cannelloniputkea
kastike
40
g voita
40
g vehnäjauhoa
5
dl maitoa
50
g parmesaaniraastetta
100
g pehmeää vuohenjuustoa
hiukan
valkopippuria
Perkaa
potkista kaikki liha ja paloittele se mahdollisimman hienojakoiseksi. Sulata
kattilassa voi ja kuullota siinä ihan pieniksi kuutioiksi leikattu sipuli sekä
valkosipulinkynnet. Lisää tölkillinen tomaattimurskaa sekä tomaattipyree ja
kuumenna kiehuvaksi. Lisää hienoksi leikatut tuoreyrtit ja keittele seosta
matalalla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan kypsä karitsanliha
ja mausta srirachalla, suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita massa niin tasaiseksi että
sillä on helppo täyttää cannellonit.
Sulata
kattilassa voi ja lisää siihen jauhot. Sekoittele jauhoja matalalla lämmöllä
noin minuutin ajan ja varo ettei jauhot ruskistu. Lisää maito muutamassa erässä
ja sekoita kastike aina välillä tasaiseksi. Kypsennä kastikkeen jauhoja noin 10
minuuttia, minkä jälkeen sekoita kastikkeen joukkoon parmesaaniraaste sekä
pieneksi pilkottu vuohenjuusto. Kittikuorta ei tarvitse poistaa. Sekoittele kunnes juusto on sulanut kastikkeen
joukkoon. Jos kastike tuntuu kovin paksulta, ohenna sitä tilkkasella maitoa.
Voitele
uunivuoka voilla, täytä cannellonit tomaatti-karitsanlihaseoksella, kaada
kastike päälle ja paista uunissa 175 asteessa 40-50 minuuttia.
Eipä olekaan tullut tehtyä canneloneja pitkään aikaan. Niiden täyttäminen on hauskaa puuhaa.
VastaaPoistaMä poistan aina kuoren vuohenjuustopötköistä koska on pidä sen hieman pistävästä mausta. Yleensä maku tosin johtuu siitä, että pötköt ovat läpikypsiä vaikka viimeiseen myyntipäivään olisi kaksi vuotta aikaa. Uah, nyt tuli kauhea olkijuusto le Sainte Mauren himo....
Sainte Maure, slurps!
VastaaPoista