Maistuvin
makkarakeitto valmistuu tutuista aineksista melkoisen nopeasti. Siskonmakkarakeitto on yleensä sekä aikuisten että lasten suosikkikeitto. Siskonmakkaralla ei
tosin ole mitään tekemistä kenenkään siskon kanssa, vaan makkaran nimi juontaa juurensa
ranskankielen makkaraa tarkoittavista sanoista saucisse/saucisson.
Siskonmakkarakeitto
400
g siskonmakkaroita
nokare voita
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 purjo
1 sipuli
500
g kiinteää perunaa
1
l lihalientä
1
rkl tomaattipyreetä
8 kokonaista maustepippuria
8 kokonaista valkopippuria
1 laakerinlehti
lehtipersiljaa
Kuutioi
juurekset, viipaloi purjo ja silppua sipuli. Kuullota voissa sipulia ja muita
juureksia (paitsi perunaa) kattilassa. Sekoita joukkoon tomaattipyree. Lisää
purjo, lihaliemi ja mausteet. Anna kiehua 10 minuuttia. Lisää sitten perunat ja
keitä niin kauan, että perunat ovat sopivan kypsiä. Tarkista maku. Puristele
siskonmakkaran sisus palleroina kuoresta suoraan kattilaan ja anna kiehahtaa.
Lisää lopuksi silputtu lehtipersilja ja keitto on valmis.
Ihailen taas noita teidän kaakeleita! Nyt kun kyökkiremppa kolkuttaa oven takana, niin kysyn, että mistäs ne taas olikaan hankittu (tästä oli jo varmaan joskus aikaisemminkin keskutelua).
VastaaPoistaKomppaan luimupupua, tosi kivannäköiset nuo teidän palapelikaakelit!
VastaaPoistaPalapelikaakeleita voi kysellä Porvoon Pajasta
VastaaPoistahttp://www.porvoonpaja.fi/Tuotteet/