Ja
meillähän ei kasvisruokaa syödä! Paitsi joskus, eikä edes ihan vahingossa. Kantarelli-sipulimuhennoksen
joukkoon oli nimittäin alkujaan tarkoitus paistaa myös hiukan pekonia, mutta
tarkemmin ajatellen ensimmäiset kantarellit ja uuden sadon sipulit eivät
sellaista kaivanneet. Yksinkertaisista aineksista tulee hyvää ja mitä useampi
kokki, sitä parempi ruoka. Kantarelli-sipulimuhennoksella täytettyjä ohukaisia
syödessä ei edes huomaa syövänsä kasvisruokaa ja ohukaiskääryleet voi tarvittaessa
tehdä vaikka valmiiksi jääkaappiin odottamaan (lasten välipala, saunaporukan
iltapala tms). Ohukaiset ovat kypsät, täyte on kypsää, ei tarvita muuta kuin
juusto päälle, hetkeksi uuniin ja sitten vaan syödään.
Kun ohukaistaikinaan ei lisätä sokeria, valmiit ohukaiset voi täyttää yhtä hyvin makealla kuin suolaisellakin täytteellä.
Ohukaiset
3
dl vehnäjauhoa
3
munaa
6
dl maitoa
3/4 tl suolaa
paistamiseen
voita
Kaada
vehnäjauhot isoon kulhoon ja tee keskelle kuoppa. Riko munat jauhojen keskelle
ja sekoita. Lisää maito vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
Sekoita lopuksi suola taikinan joukkoon ja anna jauhojen turvota
huoneenlämmössä parin tunnin ajan.
Paista
taikinasta voin kanssa isoja ohukaisia. Annoksesta tulee 8 ohukaista.
Kantarelli-sipulimuhennos
1
l kantarelleja
loraus
ruokaöljyä
3
uuden sadon sipulia pieninä kuutioina
1
rkl vehnäjauhoa
n.
1 dl kermaa
1/3
lihaliemikuutio
valkopippuria ja tilkkanen soijakastiketta
Puhdista
kantarellit ja kaada ne kuivalle paistinpannulle. Kuumenna välillä sekoitellen kunnes
sienet alkavat hikoilla vettä ja paista kunnes sienet kuivuvat. Lisää hiukan
ruokaöljyä sekä sipulit ja kuullota sipulit pehmeiksi miedolla lämmöllä. Lisää
vehnäjauho ja sekoittele seosta noin minuutin ajan.
Lisää kerma sekä
lihaliemikuutio murusina ja keitä sen verran että sienet ja sipulit pannulla maustuvat
ja muuttuvat muhennokseksi. Viimeistele valkopippurilla ja soijakastikkeella.
Ohukaiskääryleet
isoja
ohukaisia
kantarelli-sipulimuhennosta
mozzarellaraastetta
Nosta
lusikallinen täytettä muutaman sentin päähän ohukaisen reunalta ja kääri rullalle
kuin tekisit kaalikääryleitä. Asettele ohukaiskääryleet vieri viereen
uuninkestävään vuokaan, ripottele päälle hiukan mozzarellaraastetta ja gratinoi
uunissa 200 asteessa 5-10 minuuttia.
Mä tein joskus tosiusein letturullia. Nykyään olen liian laiska paistamaan lettuja. Lettuihin voi upottaa melkein mitä tahansa, mikä meinaa mennä tärviöksi. Taikinaan voi pistää kaikki mahdolliset nesteet ja maitotuotteet ja loput täytteeksi.
VastaaPoistaNäitä tulee naposteltua. Aina tunnin välein voi käydä jääkaapilla. Jos mä vielä yhden...
Just mies kysyi että milloin syötäis ohukaiskäärylöitä ja ne on jäänyt mieleeni... ehkä odottelen että pääsen sieneen. Maukkaan näköisiä ovat!
VastaaPoista@ Ansku Gen
VastaaPoistaTosi on, taikinaan voi upottaa lähes mitä tahansa ja täytteisiin loput :)
@ ulla
Sen verran on alkukesän mittaan satanut, että kyllä niitä kantarelleja alkaa varmaan kohta pukata maasta, ettei tarvitse turvautua tuontitavaraan.