Kukaan ei näinä päivinä voi välttyä jalkapallon MM-kisoilta. Jos
jossain vaiheessa sipsit ja popcornit alkavat kyllästyttää, futismatsin evääksi
voi laittaa kunnon brassiruokaa, torresmoa.
Torresmo brasileiro
1
kg pala luutonta porsaan
kylkeä jossa on kamara tallella
2 valkosipulin kynttä
1
rkl suolaa
0,5
dl vettä
sitruunanlohko
Kuivaa
liha hyvin, erityisesti kamarapuolelta. Tee morttelissa valkosipulista ja
suolasta tahna ja levitä se lihapuolelle. Aseta possu uunipannulle ritilän
päälle kamarapuoli ylöspäin ja hiero suolaa kamarapuolelle. Laita pannu uuniin
ylätasolle ja paista 250 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes kamara alkaa saada
väriä. Laske uunin lämpö 190 asteeseen, kaada vuoan pohjalle 0,5 dl vettä jotta
rasva ei pala pannuun, ja paista 1 tunnin ajan. Pudota lämpö 160 asteeseen ja
paista vielä 1 tunnin ajan. Ota pannu uunista ja nosta possu jäähtymään.
Kun
liha on kunnolla jäähtynyt, kuutioi se ja paista kuumalla paistinpannulla rapeaksi. Pannulle ei tarvitse lisätä rasvaa, sillä possussa sitä on vielä ihan riittävästi. (Lihan voi jäähtymisen jälkeen laittaa jääkaappiin ja paistaa pannulla
vaikka vasta seuraavana päivänä.) Purista lihoille
tilkka sitruunamehua juuri ennen tarjoilua.
Nautitaan
kotisohvalla teeveetä katsellen ja napostellen MM-jalkapallolle sopivien
juomien kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti