Passionhedelmäsemifreddo
(semifreddo de maracujá), karamellisoitua tattaria, mansikkakermavaahtoa, mehustettua
mansikkaa, passionhedelmän siemeniä ja sitruunamelissaa. Tällä jälkiruoalla
pääsee kotiruokapöydän ääreltä Etelä-Amerikkaan, ainakin ajatuksissa.
Jäätelönvalmistus ei välttämättä kaipaa jäätelökonetta, vaan vispilä ja pakastin riittää. Muutaman aineksen avulla on mahdollista valmistaa todella suussa sulava jäätelöjälkiruoka. Semifreddon makeus tulee kondensoitusta maidosta. Tämän helpompaa ei jäädykkeen teko voi olla. Ohjeen määrästä valmistuu noin 8 annosta. Silikonimuotista on paljon apua, mutta massan voi myös levittää tasapohjaiseen vuokaan ja jäädyttyään leikata pienemmiksi paloiksi. Käyttäessäsi passionhedelmiä muista, että ihan sileät hedelmät ovat vielä melko raakoja. Valitse kaupasta ryppyisimmät passionhedelmät, sillä niistä irtoaa eniten ja makeampaa mehua.
Jäätelönvalmistus ei välttämättä kaipaa jäätelökonetta, vaan vispilä ja pakastin riittää. Muutaman aineksen avulla on mahdollista valmistaa todella suussa sulava jäätelöjälkiruoka. Semifreddon makeus tulee kondensoitusta maidosta. Tämän helpompaa ei jäädykkeen teko voi olla. Ohjeen määrästä valmistuu noin 8 annosta. Silikonimuotista on paljon apua, mutta massan voi myös levittää tasapohjaiseen vuokaan ja jäädyttyään leikata pienemmiksi paloiksi. Käyttäessäsi passionhedelmiä muista, että ihan sileät hedelmät ovat vielä melko raakoja. Valitse kaupasta ryppyisimmät passionhedelmät, sillä niistä irtoaa eniten ja makeampaa mehua.
Kondensoidusta
sokeroidusta maidosta valmistetaan kinuskiherkkua nimeltä dulce de leche, joka on erityisen suosittua Etelä-Amerikassa. Dulce
de lecheä saa Suomesta valmiinakin, mutta jos haluaa askarrella, se on myös helppo valmistaa kotona: osta tölkillinen
makeutettua kondensoitua maitoa, poista tölkistä paperinen etiketti, laita
tölkki muovipussiin, ime ylimääräinen ilma pois pussista ja sulje muovipussi
tiiviisti. (Muovipussiin siksi että säilyketölkki tuppaa ruostumaan keittämisen
aikana.) Laita muovipussi peltitölkkeineen kiehuvaan veteen ja keitä noin
kolmen tunnin ajan. Jäähdytä tölkki, avaa ja käytä makeana levitteenä tai kinuskikastikkeena.
Passionhedelmällä maustettu
semifreddo ja karamellisoitu tattari
semifreddo
6 passionhedelmää
1
tölkki (noin 400 g) kondensoitua, sokeroitua maitoa
1
tölkki (200 g) Philadelphiajuustoa
1,5
dl kuohukermaa
karamellisoitu tattari
0,5
dl tattarisuurimoita (kuorittuja, kokonaisia)
1
tl ruokokidesokeria
tarjoiluun
mehustettuja
mansikoita
mansikkamehulla
maustettua kermavaahtoa
2
passionhedelmän sisukset
sitruunamelissan
lehtiä
Leikkaa halki 6 passionhedelmää ja kaiva lusikalla ulos hedelmien sisukset siemenineen. Painele hedelmämehu lusikan avulla siivilän läpi kulhoon niin, että siemenet jäävät siivilään. Lisää kulhoon mehun joukkoon muut ainekset: kondensoitu maito, Philadelphiajuusto sekä kuohukerma. Vatkaa seosta sähkövatkaimella noin 5 minuuttia kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada seos silikonimuotteihin tai tasapohjaiseen vuokaan ja laita pakastimeen jäätymään vähintään 4-6 tunniksi.
Karamellisoi
tattarit. Kuumenna paksupohjainen kattila ja kaada tattarit kattilan pohjalle.
Paahda suurimoita kattilaa välillä heilutellen kunnes ne alkavat saada hiukan
väriä. Ripottele kattilaan ruokokidesokeri ja paahda vielä hetken aikaa kunnes
sokeri on sulanut tattarisuurimoiden joukkoon. Kaada seos toiseen astiaan
jäähtymään ettei sokeri vahingossakaan pääse palamaan.
Kokoa
annokset ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti