Grilliruoka
tarvitsee hyvän jälkiruoan ja missä muuallakaan se pitää valmistaa kuin
grillissä. Erilaiset hedelmät soveltuvat hyvin grillattaviksi ja kuorineen
grillattu banaani jäätelön kera on ihan klassikko. Pientä ylimääräistä twistiä
klassikkoon antavat karamellisoidut hasselpähkinät.
Going bananas and nuts on a grill
(kerro ohje ruokailijoiden
määrällä)
1
banaani
1
pallo vaniljajäätelöä
noin
20 g suklaata maun mukaan
2
rkl rouhittuja hasselpähkinöitä
1
tl ruokokidesokeria
(muutama
tuore sokeroitu mansikka)
Valmista
ensin karamellisoidut pähkinät. Ripottele pähkinärouhe kuumalle paistinpannulle
ja ruokokidesokeri tasaisesti pähkinöiden päälle. Kuumenna paistinpannua
ravistellen kunnes sokeri on sulanut. Hämmennä heti hyvin sekaisin ja kaada
karamellisoidut pähkinät lautaselle jäähtymään.
Leikkaa
banaaniin viilto ja työnnä suklaa pienempinä paloina banaanin sisään (meillä
Lindtin ohutta levysuklaata 1 pala=10 g valkosuklaata ja 1 pala=10 g tummaa
suklaata). Kypsennä grillissä jälkilämmöllä (tai uunissa 200 asteessa) noin
10-15 minuuttia kunnes suklaa on sulanut ja banaanin kuori muuttunut mustaksi.
Tarjoile kuumana vaniljajäätelön ja karamellisoitujen hasselpähkinöiden kanssa.
Annoksen makumaailmaan sopii myös tuore sokeroitu mansikka.
NAM !!! |
Mmm, lapsena partioleirillä paistettiin banaania nuotiolla ja hyvää oli ihan ilman suklaata ja jäätelöäkin. Kun siihen vielä nuo herkut lisää... nami! :)
VastaaPoistaBanaani on harvinaisen monikäyttöinen hedelmä huoneenlämpöisenä, kuumana tai jääkylmänä. Syö sellaisenaan, grillaa tai soseuta jäisenä jäätelöksi... Toimii aina :)
VastaaPoistaNo grillibanaani on !!!!
VastaaPoistahoo yy vee ja ää ää !
Eikö vain olekin :) On vaan päässyt unohtumaan tämä grillaaminen kun kaikkialla on viime vuodet vaan hehkutettu banaanimunakk... eiku banaanipannukakkuja.
VastaaPoista