Hullujen Päivien tarjousankat (ne
jäljellä olevat) ovat palanneet Stockmannin herkkuun ja heräteostin meille
kolme ankankoipea ja kaksi rintaa. Päiväyksen perusteella laitoin ensinnä
koivet. Ne on periaatteessa valmistettu kuten aikaisemmassa reseptissämme,
mutta tietenkin pienellä twistillä. Maustoin huoneenlämpöiset koivet suolalla
ja mustapippurilla. Raastoin hiiden päälle yhden appelsiinin ja puolikkaan
limen kuoret ilman valkoista osaa tietenkin
ja annoin niiden maustua uunipannulla reilun puoli tuntia. Sitten
lisäsin pannulle yhden appelsiinin ja puolikkaan limen mehun ja 1 dl:n
portviiniä. Uunin lämpö 180 astetta ja 45 minuuttia siellä. Sitten laitoin
grillivastuksen päälle ja otin vähän lisäväriä nahkaan.
Tuplaespresso teki koiville kaveriksi
salaatin.
Salaattiresepti löytyi BBC Good Foodista.
Alkuperäisessä ohjeessa on myös rusinoita, mutta koska meillä ei erityisemmin välitetä rusinoista ruoassa, ne jätettiin kokonaan pois.
Salaattiresepti löytyi BBC Good Foodista.
Alkuperäisessä ohjeessa on myös rusinoita, mutta koska meillä ei erityisemmin välitetä rusinoista ruoassa, ne jätettiin kokonaan pois.
Porkkana-fetasalaattia Lähi-Idän
tapaan
noin
400 g porkkanoita
1
tl juustokuminaa
ripaus
jauhettua kanelia
0,5
tl korianterinsiemeniä
1
rkl juoksevaa hunajaa
1
sitruunan mehu
100
g hyvää fetajuustoa
kourallinen
lehtipersiljaa
Kuori
porkkanat, halkaise ja leikkaa ne hiukan pienemmiksi paloiksi. Keitä porkkanat
lähes kypsiksi, siivilöi ja anna niiden jälkikypsyä siivilässä vielä muutamia
minuutteja. Murskaa huhmareessa mausteet, lisää hunaja sekä sitruunamehu ja
sekoita hyvin. Kaada kaikki kulhoon, sekoita ja anna salaatin jäähtyä
huoneenlämpöiseksi. Lisää fetajuusto muruina sekä hienonnettu lehtipersilja
juuri ennen tarjoilua.
Oi ankkaa, nam! Kokkasin itse ankkaa ensimmäistä kertaa pari viikkoa sitten ja liha oli kyllä niin maukasta että himo jäi päälle...
VastaaPoistaAnkka on todella maukas lintu.
VastaaPoista