Esikeitettyä varhaisperunaa, kesäkurpitsaa, kevätsipulia, viljeltyä villiparsaa ja fetajuustoa sekä oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. |
Grillipihvin tai –makkaran seurana maistuvat grillatut kasvikset. Kasvikset voi kypsentää suoraan grilliparilalla, mutta erityisen paljon makua ja mehevyyttä kasviksiin saa grillaamalla ne foliopaketin sisällä, jolloin kasvikset eivät pääse kuivumaan. Tämä on eräänlaista höyrykypsentämistä grillissä. Ja jos ei omista grilliä, folionyytit kypsyvät myös uunissa 250 asteessa noin puolessa tunnissa. Nyyttien valmistukseen kannattaa käyttää sitä vahvaa foliota eikä kasviksia tulisi pilkkoa kovin pieniksi palasiksi. Alla ehdotuksia nyytin sisällöksi, valitse mieleisesi.
Voitele folio ensin ohuelti
ruokaöljyllä ja lisää sen jälkeen kasvikset:
(esikeitettyä)
uutta perunaa
(esikeitettyä)
porkkanaa
(esikeitettyä)
palsternakkaa
kesäkurpitsaa
munakoisoa
paprikaa
parsaa
parsakaalia
tomaattia
kevätsipulia
punasipulia
purjoa
valkosipulia
fetajuustoa
sinihomejuustoa
sitruunamehua
hunajaa
yrttejä
(basilikaa, rosmariinia, timjamia, rakuunaa, tilliä, korianteria tms)
Lopuksi
nyytti maustetaan ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Nyytti
taitellaan tiukasti kiinni ja laitetaan grilliin/uuniin/nuotiolle kypsymään.
Ja sitten vielä se pihvi, kiitos. |
Tuo villiparsa(kin) on hyvää ja kivan näköistä.
VastaaPoistaTämä(kin) villi(kin) parsa(kin) :)
VastaaPoistaParsaa pitää syödä nyt kun se on parhaimmillaan. Mutta kyllä kohta varmaan tulee tämän vuoden raja vastaan...
Oi, mistä löysit villiparsaa?
VastaaPoistaVilliparsa on kotoisin Hietalahden kauppahallista Merja Valon puodista. Yritys toimii myös Hakaniemen hallissa (sekä Wanhassa kauppahallissa kunhan se taas avataan remontin jäljiltä).
VastaaPoista