ja erityisen hyvästä piirakkataikinasta...
Aina välillä jääkaappi pitää siivota ja miettiä, mitä siellä olevista ruoka-aineksista saisi aikaan. Voisi tehdä hyllynpyyhepizzan tai pastan tai risoton tai jonkinlaisen pyttipannun. Kevätsipulista, parmankinkusta, ruskeista herkkusienistä ja miniluumutomaateista voi tehdä vaikka piirakan. Aina parempi kun jääkaapista löytyi myös crème fraichea, parmesaania ja kevätsipuleita. Tällä kertaa tein piirakan pohjaksi vähän paremman ja hienomman taikinan, niin sanotun pâte brisée -taikinan. Tavalliseen piirakkataikinaan verrattuna siinä on niinkin pieni ero, että pâte briséessä on mukana yksi kananmuna. Kuitenkin se yksi ainoa kananmuna tekee taikinasta ihan erilaisen ja paljon paremman kuin perinteisestä piirakkataikinasta.
Hiton hyvä piirakkataikina ja
jotain hyvää sen päällä
pohjataikina
150
g vehnäjauhoja
100
g voita
ripaus
suolaa
2
rkl maitoa
1
muna
täyte
2
munaa
100
g crème fraichea
40
g parmesaaniraastetta
2
kevätsipulia
mustapippuria
myllystä
muuta
3-5
herkkusientä (iso-pieni?) ohuina viipaleina
1
kevätsipuli ohuina viipaleina
7-8
siivua parmankinkkua pieninä paloina
noin
tusina kirsikkatomaattia puolikkaiksi leikattuina
10
g parmesaaniraastetta
Sekoita
keskenään vehnäjauho sekä suola. Lisää voi pieninä paloina ja nypi seos
murumaiseksi. Lisää maito sekä kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita
taikina jääkaappiin 1-2 tunniksi ennen käyttöä.
Kauli
kylmä taikina ohueksi levyksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle. Esikypsennä
piirakkapohjaa uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia ja anna pohjan hetken
jäähtyä ennen täytteiden lisäämistä.
Leikkaa
2 kevätsipulia ohuiksi viipaleiksi ja sekoita ne munien, crème fraichen sekä
parmesaaniraasteen kanssa tasaiseksi massaksi. Mausta maun mukaan
mustapippurilla ja kaada massa esipaistetun piirakkapohjan päälle. Asettele
päällimmäiseksi muut täytteet haluamallasi tavalla. Mitä nätimmin päälliset on
aseteltu, sitä paremmalta piirakka näyttää eikä se muistuta pizzaa. Ripottele
viimeksi parmesaaniraaste.
Kypsennä
piirakkaa 180 asteessa vielä noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä 10-15 minuuttia
ennen tarjoilemista.
Nätti. Pitäisikin kaivaa pitkulainen vuoka kaapin perältä.
VastaaPoistaNousi muuten tukka pystyyn siitä Tornin skumppatarinasta. Välillä "palvelu"ammatissa toimivat pitävät muita aivan tyhminä. Tuollaisessa tilanteessa pitäisi olla itse nopean nokkela että pystyisi sanomaan jotain vastaan. Monesti tyytyy vain äänestämään jaloillaan ja kertomaan mahdollisimman monelle, mitä paikkoja kannattaa välttää.
Ei se niinkään harmittanut, ettei saatu juuri sitä skumppaa juuri sillä hinnalla, mutta eniten ihmetytti ravintolatoimen johdon asenne M:n sinne kirjoittamaan reklamaatioon. Ei minkäänlaista pahoittelua, vaan: "so what, meillä tehdään näin, ota tai jätä" >:-P
VastaaPoistaS-ryhmällä olisi ilmeisen paljon opittavaa asiakaspalautteen käsittelystä.
Todella kaunis piirakka!!!
VastaaPoistaVoi miten ihanaa piirakka! Nam!
VastaaPoista@ Heidi @ Sanja A.
VastaaPoistaKiitos :)