Pizzaperjantain
voi siirtää myös lauantaille ja valmistaa jotain pientä naposteltavaa
television ääreen. Mikäs silloin sopisi paremmin kuin pasta pizza
carbonara. Muokattiin vähän Antskun
lemppariruokaa: päällystettiin pizzataikina carbonaran aineksilla ja
vaihdettiin tomaattikastike crème fraiche -kastikkeeksi jotta pizzan
kokonaissävy olisi lähempänä esikuvaansa pasta carbonaraa. Kun Antsku voittaa sketsihahmokisan, Imatralla voidaan alkaa pastojen lisäksi paistaa tällaisia carbonarapizzoja.
Resepti on vapaasti käytettävissä ja ukkokin varmaan tykkäis. Ainakin mun ukko
sanoi, että oli hitokseen hyvä pizza. Ja se ei turhia kehu. Sitäpaitsi hyvä pizza on hyvää myös kylmänä - ja tämä oli.
Pizza carbonara
1
annos pizzataikinaa
valkoinen pizzakastike
200
g 28% crème fraichea
2
valkosipulinkynttä
50
g parmesaaniraastetta
1
rkl vehnäjauhoa
0,5
tl mustapippuria myllystä
pizzan täytteet
1
pieni keltasipuli
160
g pancettaa
3
kananmunaa
150
g mozzarellaraastetta
hienoksi
leikattua lehtipersiljaa tai rucolaa
Jokaisella
lienee se oma luottoreseptinsä pizzataikinaan, joten tässä ei ole sellaista.
Tai jos pizzataikinaohjetta tarvitaan, se löytyy aikaisemmasta pizzapostauksestamme.
Laita
uuni lämpiämään 270 asteeseen ja laita uunipelti sinne kuumenemaan.
Kuori
valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ihan pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki valkoisen
pizzakastikkeen ainekset hyvin keskenään. (Niin, juu, ei kopioida Henri Alenia, sillä meillä tehtiin pizzaan valkoinen pizzakastike jo viime vuoden
lokakuussa ja Henkka tviittasi sellaisesta vasta tämän vuoden tammikuussa.) Kauli pizzataikina ohueksi levyksi
leivinpaperin päälle ja levitä taikinan päälle ihan ensiksi valkoinen
pizzakastike. Ripottele sen päälle tasaisesti keltasipuli ohuina viipaleina ja
pancetta pienehköinä paloina. Riko munat kulhoon, riko rakennetta hiukan
haarukalla ja roiski kananmunaa pizzalle pancettapalojen päälle. Lopuksi
ripottele juustoraaste, nykäise pizza leivinpapereineen tulikuumalle pellille ja paista uunin alatasolla 10-12 minuuttia. Lisää
vihreät vasta kun pizza on valmis ja otettu ulos uunista. Yksinkertaista ja
hyvää.
...oikeasti tämän lätyn nimi taitaa olla flammkuchen tai tarte flambèe...
...oikeasti tämän lätyn nimi taitaa olla flammkuchen tai tarte flambèe...
Putous on kyllä hämmentävästi onnistunut palauttamaan yhtenäiskulttuurin (kuten joku HS:n kolumnistikin totesi). Olisi lähes aukko yleissivistyksessä olla tietämättä noita hokemia. Antzku oli kyllä järjettömän hieno veto Jussi Vataselta. Hitokseen hyvältä näyttää tämä sinun pizzasikin ;-)
VastaaPoistaAukko yleissivistyksessä tai sitten trendikkäästi todeta että "mä en ole koskaan katsonut putousta" :) Antsku olikin todella upea esitys. Kun muut vääntelivät naamaansa ja liiottelivat oikein urakalla, Vatasen ei tarvinnut muuta kuin sisäistää esittämänsä hahmo ja se oli siinä.
VastaaPoista