TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Misomarinoitua lohta ja paistettuja riisinuudeleita



Junassa sattui käteni HBL, jossa ruokapalstalla oli resepti misotahnalla marinoidusta lohesta. Resepti jäi lehden mukana junaan, mutta antoi inspiraation kokeilla vastaavaa kotona.




Misomarinoitu lohi

1 pala            lohta/syöjä suomustettuna, ruodottomana ja vatsarasva pois leikattuna (n. 150 - 200 g)
0,5 dl             misotahnaa
2 rkl               soijaa
3 cm pätkä    inkivääriä raastettuna
½                   punainen ja vihreä chilipalko siemenet poistettuna ja viipaloituna
0,5 dl             oliiviöljyä
2 rkl               seesamiöljyä
1                    sitruunan kuori raastettuna
½                   sitruunan mehu

Sekoitin kaikki marinadin ainekset keskenään. Ostin lohen isompana palana, suomustin sen ja leikkasin annospaloiksi. Laitoin lohen palat suljettavaan muovipussiin ja kaadoin marinadin niille. Painelin ja heiluttelin pussia, jotta lohi peittyisi marinadiin kunnolla. Reseptissä luki 15 minuuttia jääkaapissa, mutta minusta aika oli kovin lyhyt. Pidin vajaa kaksi tuntia. Olisivat voineet olla vaikkapa yön ylikin. Lohipalat uunipannuun ritilälle ja uuniin grillivastuksen alle nahkapuoli ylöspäin, kunnes ovat kauniin väriset ja kypsät. Siihen meni meillä 7 minuuttia. Lohenhan ei tarvitse olla (tai ei saakaan olla) läpikypsää, vaan pinkki sisäosa on ok.



Lisäkkeeksi tein paistettua nuudelia pinaatin kera.


Paistetut riisinuudelit ja pinaatti

½ pkt             riisinuudeleita (n.125 g) liotettuina
200 g             babypinaattia
2                    valkosipulinkynttä viipaloituna
½                   vihreä chili viipaloituna
½                   punainen chili viipaloituna
loraus            soijaa
liraus             seesamiöljyä
hiukan           oliiviöljyä

Laitoin nuudelit veteen puolen tunnin ajaksi, jotta ne uudelleenkosteutuvat  (huh, mikä sana, ei taida kelvata vuoden uudissanaksi). Pannulle vähäsen oliiviöljyä ja siihen valkosipulit kuullottumaan. Eivät saa ruskistua, ole tarkkana. Sitten pinaatti notkistumaan, ei kaipaa varsinaista kypsennystä. Lopuksi nostin nuudelit pannulle ja kääntelin niitä samalla kun ne kypsyivät. Lisäsin vielä sekaan viipaloidun chilin, soijan ja seesamiöljyn.


8 kommenttia:

  1. Ihana resepti! Olen vasta viimeiaikoina alkanut käyttää misoa marinaadeihin, ennen osasin käyttää sitä vain keittoihin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Misotahna on epätrendikkäässä keittiössä melko harvinainen vieras. Lohesta tuli makoisa. Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Tätä täytyy kokeilla! Lohi on muuten vähän ehkä kulunut tapaus meidän keittiössä, mutta tästä uutta twistiä.

    VastaaPoista
  4. Vau, todella komea annos. :)

    VastaaPoista
  5. Mahtavan kuuloinen annos, nuudeleita täytyy testata pikapuoliin - kivaa vaihtelua riisille.

    VastaaPoista
  6. @ Canela
    Mulla meni monta vuotta ennen kuin taas uudelleen aloin tykätä lohesta ja edelleen syön sitä mieluiten ihan vaan kevyesti graavattuna. Useimmista suomalaisista kaupoistahan ei (norjalaisen kassi)lohen tai kirjolohen lisäksi juuri muuta (tuoretta...?) kalaa edes saa, jos ei satu asumaan tällaisessa vähän isommassa kaupungissa ;)

    @ Siiri
    Kiitos, oli komea ja tosi maukas.

    @ Riitta
    Nuudelit on vähän kuin riisikin, niissä itsessään ei ole mitään makua, mutta ne on helppo maustaa erilaisiin ruokiin sopiviksi. Ja mikä mukavinta, se on aika hauskan näköinen kasa lautasella :)

    VastaaPoista
  7. Ai että, mikä marinadi lohelle!!!

    VastaaPoista