Wikipedian
mukaan viinirypäleistä valmistetaan viiniä, mehua, hilloa, rusinoita ja
korintteja tai niitä voidaan syödä sellaisenaan. Mutta koska tämä on
ruokablogi, viinirypäleistä täytyy voida valmistaa jotain muutakin hyvää. Ja
voihan niistä.
Vuoden
viimeinen viikon hedelmä 52/52: viinirypäle
Pikapikkelöityjä viinirypäleitä ja
kurkkua
1
iso kurkku
250
g kivettömiä viinirypäleitä
1
tl suolaa
2
tl sokeria
2
korkillista väkiviinaetikkaa
Kuori
kurkku ja pyöräytä siitä palloraudalla niin monta palloa/puolipalloa kuin saat.
Älä käytä kurkun keskiosaa, jossa on siemenet. Kuori viinirypäleet ja laita ne
samaan kulhoon kurkkupallojen kanssa. Ripottele kulhoon suola sekä sokeri ja
lisää etikka. Laita kulhon päälle tiivis kansi ja hölskytä kulhoa vajaan minuutin ajan sen verran, että kaikki mausteet ovat kunnolla sekoittuneet. Laita kulho jääkaappiin maustumaan
noin puoleksi tunniksi, minkä jälkeen näitä pikapikkelöityjä kasviksia voi
käyttää raikkaana lisäkkeenä erilaisissa ruoissa.
(ohjeesta
tulee 10 annosta)
5
dl (500 g) kivettömiä vihreitä viinirypäleitä
2
rkl oliiviöljyä
0,25
tl suolaa
0,5
tl hienoksi leikattua tuoretta rosmariinia
pikku
rouhaisu mustapippuria
2
tl balsamiviinietikkaa
puolikkaan
limetin mehu
0,5
dl glukoosisiirappia
puolikas
hunajameloni pieninä paloina
puolikkaan
limetin raastettu kuori ja mehu
1
tl jauhettua inkivääriä
1
tl hienonnettua tuoretta minttua
1,5
dl hienoa sokeria
2
rkl (3 cl) Martini bianco extra dry
1
l rypälemehua
0,5 dl ruokokidesokeria
0,5 dl ruokokidesokeria
6
rkl maissitärkkelystä
1
granaattiomena
mintunlehtiä
Levitä
huuhdellut viinirypäleet uunipellille leivinpaperille. Sekoita hyvin keskenään
oliiviöljy, suola, rosmariini, mustapippuri, balsamiviinietikka, limettimehu
sekä glukoosisiirappi ja valuta seos viinirypäleiden päälle. Paahda rypäleitä
uunissa 220 asteessa 10 minuuttia, sekoita ja paahda vielä 10-15 minuuttia.
Jäähdytä rypäleet.
Laita
kaikki ainekset tehosekoittimen kannuun ja soseuta tasaiseksi. Levitä sose
metalliseen vuokaan ja laita pakastimeen. Käy tunnin välein raaputtamassa
seosta haarukalla kauttaaltaan kunnes noin 4-6 tunnin kuluttua vuoka on täynnä
sohjomaista viinirypälegranitaa.
Valmista
rypälemehusta kiisseli. Sekoita Maizena ja sokeri huolella rypälemehuun ja keitä seosta
muutaman minuutin ajan kunnes se saostuu kiisseliksi. Kaada kiisseli
annosmaljojen pohjalle ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Jos haluat kirkkaamman kiisselin, käytä Maizenan sijasta liivatetta: 5-6 liivatelehteä yhteen litraan mehua. Kiisselin voi halutessaan jättää poiskin, sillä tämä granita toimii myös ihan yksinään.
Jos haluat kirkkaamman kiisselin, käytä Maizenan sijasta liivatetta: 5-6 liivatelehteä yhteen litraan mehua. Kiisselin voi halutessaan jättää poiskin, sillä tämä granita toimii myös ihan yksinään.
Tarjoiltaessa
lusikoi granitasta rypälejääsohjoa kiisselin päälle ja koristele granaattiomenan
siemenillä sekä mintunlehdillä. Todella raikas ja erilainen jälkiruoka.
Näitä hedelmäjuttujasi on ollut mukavaa lukea,ja mielenkiintoistakin,etenkin kun useat niistä kasvavat täälläkin.Juuri eilen Bambin kanssa lenkillä menin mispelipuun ohitse;oli vielä kukkavaiheessa.
VastaaPoistaOikein hyvää Uutta Vuotta ja Bambilta haukkuterveisiä teidän hauvoille:)
Oikein mukavaa uutta vuotta sinnekin :)
VastaaPoista2013 teemana oli hedelmät, 2014 on vuorossa kaiken maailman kasvikset. Niitä lienee hiukan helpompi löytää täältä Suomestakin.
Enpä olisi keksinyt rypäleistä granitaa alkaa tekemään. Mainio idea! Voi just kuvitella, että on ihanan raikas.
VastaaPoistaGranita oli tosi raikas ja sopii hyvin jonkun tukevan aterian päätteeksi.
VastaaPoista