Mikrouuni
on täysin aliarvostettu ruoanlaittoväline. Sen käyttö rajoittuu useimmissa keittiöissä enimmäkseen
einesten lämmittämiseen, mutta mikro on kelpo keittiön apuväline ihan
tavallisessa ruoanlaitossa. Tai asian voi ilmaista toisinkin: kyllähän kuka tahansa käyttää mikroa ruoan lämmittämiseen, mutta teepä mikrolla ihan oikeaa ja hyvää ruokaa - sekin onnistuu, mutta vaatii hiukan paneutumista asiaan. Leivontakin sujuu mikrolla kätevästi. Silloin vain
pitää muistaa käyttää mikrouuniin sopivia astioita. Tavallisen jouluisen maustekakun
leipomiseen menee yleensä aikaa vähintään tunti, mutta jos sen valmistaa mikrossa, aikaa
kuluu vain noin 20 minuuttia. Lopputulos on todella kuohkea ja maukas. Siispä ennakkoluulot romukoppaan ja kakuntekoon!
Maustekakku mikrossa
100
g voita
2,5
dl vehnäjauhoja
2
dl fariinisokeria
0,5
tl soodaa
0,5
tl inkivääriä
0,5
tl neilikkaa
2
tl kanelia
0,5
tl hyvin hienoksi jauhettua kardemummaa
0,25
tl pomeranssinkuorta
1
dl hapankermaa tai jugurttia tai kermaviiliä
1
muna
(tomusokeria)
Luotettava apulainen: pyrexin lasinen rengasvuoka |
Sulata
voi mikrouunissa 600 W teholla noin 1 minuutti ja anna jäähtyä. Sekoita
keskenään kulhossa kaikki kuivat aineet. Lisää sulatettu voi, hapankerma sekä
muna ja sekoita sen verran että aineet tasoittuvat.
600 W 6 min |
Kaada
taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja kypsennä 600 W teholla 6
minuuttia. Anna kakun levätä 5 minuuttia ja kumoa se lautaselle.
Siivilöi
maustekakun pinnalle tomusokeria.
Lumimyrskyn jäljiltä? Kakku on jossain tuolla tomusokerin alla. |
Kakku mikrossa?
VastaaPoistaRohkaistuin, kokeilin ja ihastuin.
Lasista rengasvuokaa en löytänyt mistään, mutta tein kakun silikonivuokaan. Tuli ihan uskomattoman mehevä ja maistuva maustekakku eikä tämä kokeilu todellakaan jää viimeiseksi.
Rohkea veto :D
VastaaPoistaSe on hyvää, vaikka sana "mikro" saakin useimpien lukijoiden kulmakarvat kohoamaan :)