Taitsilla
oli blogissaan niin hyvän näköinen omenarisotto, että oli ihan pakko kokeilla
reseptiä. Tai, siis, kokeilla tehdä risottoa jotain sinne päin. Tämä menee
sopivasti hävikkiviikon teemaan. Pekonia kun ei sattunut olemaan kaapissa, niin
jotta ateriasta ei olisi tullut liian kasvispainotteinen, korvasin pekonin
jokiravunpyrstöillä ennen kuin se purkki menee vanhaksi. Rosmariiniakaan ei
ollut joten sen korvasin chilillä. Samaan risottoon upposi jääkaapista myös viimeiset
kevätsipulit. Eli ei taida olla enää ollenkaan sama resepti, mutta ainakin se
toimi hyvänä inspiraationa. Niin, paitsi että onhan tässä sentään sitä omenaa.
Omena-jokirapurisotto
(resepti
kahdelle)
2
omenaa
puolikkaan
sitruunan mehu
1
pieni punainen chili
2,5
dl carnaroli riisiä
30
+ 30 g voita
1
dl kuivaa valkoviiniä
4
kevätsipulia
n.
1,5 l kuumaa kasvislientä
1
dl raastettua parmesaania
suolaa
jos on tarpeen
kourallinen
silputtua ruohosipulia
150
g jokiravunpyrstöjä tilliliemessä
tillisilppua
Kuori
omenat, leikkaa ne kuutioiksi ja kaada päälle sitruunamehu. Halkaise chili ja
poista siemenet. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Sulata kattilassa 30 g
voita ja lisää omenakuutiot. Kääntele ja sekoittele omenoita voissa hetken
aikaa ja lisää chili. Kypsennä sen verran että omenat hiukan pehmenevät. Kaada
seos kulhoon odottamaan ja laita kattilaan toiset 30 g voita.
Sulata
voi ja kuullota siinä riisit. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin.
Lisää kevätsipulit ihan ohuina viipaleina sekä pari desiä kuumaa kasvislientä,
sekoita ja odota että neste imeytyy riiseihin. Lisää voissa pehmitetyt omenat
ja chili sekä hiukan lisää kasvislientä. Sekoittele välillä ja anna nesteen
taas imeytyä riisiin. Lisää kasvislientä niin paljon, että risotto ei jää liian
kuivaksi. Risotto saa olla mieluummin vähän liian löysää kuin vähän liian
kuivaa. Kun riisit ovat kiehuneet lähes pehmeiksi (”al dente”, hiukan vielä puruvastusta),
tarkista nesteen määrä ja lisää parmesaaniraaste. Sekoita hyvin ja tarkista
suolan määrä. Lisää suolaa, jos on tarpeen. Lisää viimeksi ruohosipuli sekä
siivilässä valutetut jokiravunpyrstöt, sekoita ja ota kattila pois liedeltä.
Ravunpyrstöjä ei keitetä, vaan niiden annetaan ainoastaan lämmetä kuumassa
risotossa.
Annostele
risotto lautasille ja ripottele päälle hiukan tilliä.
Herkullisen näköinen annos! omena risotossa on mulle ihan uus idea, miksipä ei!
VastaaPoistaEn minäkään ole aikaisemmin risotossa kokeillut omenaa, mutta se antoi ihan kivan makulisän tähän ruokaan ja sopi pehmeäksi kypsennettynä yllättävän hyvin jokiravun kanssa.
VastaaPoistaOmena ja ravut kuullostavat herkulliselta yhdistelmältä. :)
VastaaPoistaSe oli kyllä oikein toimiva juttu :)
VastaaPoista