Olin
valinnut lihatiskiltä raaka-aineeksi possun sisäfileen ja mietin kaupassa
kulkiessani miten sen laittaisin. Jostakin pompsahti mieleen aprikoosit ja otin
250 gramman paketin kuivattuja aprikooseja kärryyni. Muuta en sitten
ottanutkaan, paitsi bataatin lisukkeeksi. Salaatin päätin syödä lounaalla,
joten keskityin ainoastaan pääruokaan.
Pistin
kapeateräisen veitsen possunfileeseen pituussuuntaan keskelle ja tein lähes
fileen läpi menevän tunnelin, johon työnsin aprikoosinpaloja, jotka olin
puolittanut. Maustoin lihan suolalla ja mustapippurilla ja ruskistin pannulla
siihen kauniin pinnan. Laitoin uunipannulle lihalientä ja aprikoosinpaloja sekä
possun. Yhteensä käytin aprikooseja ehkä 150 grammaa. Pannu uuniin 200
asteeseen 25 minuutiksi ja sitten ulos ja liha vetäytymään. Sillä aikaa, kun
paistos kypsyi, aprikoin (sopii aprikoosille, heh) miten kastikkeen tekisin ja
mitä siihen laittaisin. Lopulta toimin K.I.S S. –periaatteen (keep it simple, stupid) mukaan ja
kaadoin uunipannulta lihaliemen aprikooseineen kasariin, lisäsin lorauksen
kuivaa valkoviiniä ja keitin hetkisen. Koska käytettävissä oli sauvasekoitin,
surautin sillä aprikoosit liemineen hienoksi ja näin makea keltainen kastike
oli valmis. Lisäsin vielä pari rouhausta mustapippuria. Tarkista maistamalla suolan tarve.
Kuorin
ja pilkoin bataatin paloiksi. Keitin niitä kattilassa n. 15 minuuttia vedessä
suolan ja muutaman timjaminoksan kanssa, jonka jälkeen poistin timjamit ja
survoin palat lusikalla karkeahkoksi soseeksi. Lisäsin kaksi ruokalusikallista
lihalientä joukkoon, jotta sose ei olisi liian paksua. Sekoitin joukkoon pari
nokaretta voita ja täällä Portugalissa kovin suosittua, kuivattua oreganoa.
ainekset
tässä:
1
kpl possun sisäfilee
150
g kuivattuja aprikooseja
suolaa
mustapippuria myllystä
öljyä ruskistamiseen
n.3
dl lihalientä
1
bataatti palasteltuna
3-4
kpl timjaminoksia
loraus kuivaa valkoviiniä
1
tl kuivattua oreganoa
suolaa keitinveteen
Ah, kuullostaa todella herkulliselta. :)
VastaaPoista@ Siiri
VastaaPoistaHyvänen aika, miten mulla on jäänyt tämä kommentti ihan huomaamatta...
Tätä reseptiä kannattaa kokeilla jos muuten tykkää aprikoosista.