Riittävästi
lihaa, riittävästi rasvaa ja riittävästi suolaa, siinä Maatila-liha Meronen
Oy:n villisikamakkaran herkullisen maun salaisuus. Maistelin tätä ja muita
Merosen makkaroita Helsingin Rautatientorilla järjestetyssä Herkkujen Suomi ja
Syystober –tapahtumassa elokuussa. Ostin sitten mielestäni parasta maistelemaani
makkaraa, Willi Grilliä, joka nyt päätyi meillä pannulle todelliseksi
gourmetpyttipannuksi. Tämä ei ole maksettu mainos ellei sellaiseksi lueta sitä,
että maksoin makkarapaketista täyden hinnan.
Hykerryttävän
hauskaa juttua makkarasta voi lukea vuosikymmenen takaisesta suomalaisesta makkarakirjasta
”Nakit ja muusi” (Haapio-Vahtera-Nurmi, Otava 2002). Suosittelen kirjaa
erityisesti niille, joiden mielestä makkara on epäterveellistä, pahaa ja tuhoaa
suomalaisten terveyden ;)
Gourmetpyttäri willisikamakkarasta
(herkkua
neljälle)
2
porkkanaa
4
perunaa (kiinteä lajike)
1
palsternakka
nyrkinkokoinen
pala bataattia
hiukan
voita ja tilkka oliiviöljyä
1
punasipuli
3
kevätsipulia varsineen
1
paketti Merosen Willi Grilliä (4 makkaraa)
1
kesäkurpitsa
suolaa,
mustapippuria
kourallinen
lehtipersiljaa
4
munaa
(maun mukaan ketsuppia ja sinappia)
"Uunijuureksia paistinpannulla" + vähän makkaraa :) |
Kuori
ja pilko porkkanat, perunat, palsternakka ja bataatti tasakokoisiksi palasiksi.
Esikiehauta juurekset siten, että laitat ensin kiehumaan pisimmän kypsymisajan
vaativat juurekset ja viimeksi nopeimmat. Järjestys on siis porkkana, peruna,
palsteri ja bataatti, minuutin välein. Kun bataatti on kiehunut noin 4
minuuttia, kaada vesi pois ja anna juuresten jäähtyä.
Leikkaa
punasipuli pieniksi kuutioiksi ja kevätsipulit varsineen viipaleiksi.
Leikkaa
kesäkurpitsa tasakokoisiksi paloiksi.
Leikkaa
makkarat ensin pitkittäin halki, sitten tasakokoisiksi paloiksi.
Kuumenna
paistinpannulla hiukan voita ja oliiviöljyä ja kuullota siinä sipulit. Mausta
ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kaada sipulit isoon kulhoon
odottamaan. Ruskista seuraavaksi
makkaranpalat ja lopuksi kaada ne sipuleiden kanssa samaan kulhoon, sekoita.
Kypsennä kesäkurpitsanpalat pannulla ja kaada ne makkaroiden seuraksi. Viimeksi
ruskista esikeitetyt juurekset, lisää ne muiden ainesten sekaan, rouhi
joukkoon hiukan suolaa sekä mustapippuria myllystä ja sekoita. Paista jokaiselle
ruokailijalle kananmuna annokseen. Lopuksi vielä hienonnettua lehtipersiljaa.
Hyvänen aika sentään, täällähän on mitä ihanempia reseptejä ja vinkkejä blogi pullollaan :) Tämäkin kuulostaa niin mainiolta että. Kuin myös seuraava kanaohje.
VastaaPoistaTäytyypäs selailla eteenpäin.. ;)
Etsivä löytää :) Tervetuloa epätrendikkäiden reseptien lukijaksi ja kommenttejakin on kiva lukea.
VastaaPoistaSöpö ja Höpö lähettävät terveisiä pikku leijonalle.