Muffinipellillä
kypsennetyt kesäkurpitsapaistokset sopivat niin tapakseksi kuin monenlaisten ruokien lisäkkeeksi ja tällaisina
annoskokoisina niistä saa kivaa väriä brunssipöytään.
Pienet kesäkurpitsapaistokset
600
g karkeasti raastettua kesäkurpitsaa
1
tl suolaa
1
pieni sipuli
100
g raastettua cheddarjuustoa
80
g panko –korppujauhelmaa
1
tl meiramia
1
tl oreganoa
0,5
tl mustapippuria myllystä
3
munaa
Raasta
kesäkurpitsa, ripottele raasteelle suolaa ja laita massa 5-10 minuutiksi
valumaan kulhon päälle asetettuun isoon lankasiivilään. Painele välillä kauhan
avulla kesäkurpitsasta irtoavaa nestettä pois niin paljon kuin siitä vain
irtoaa. Ja kyllä siitä irtoaakin.
Leikkaa
sipuli ihan pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään sipulikuutiot, raastettu cheddar, panko, meirami, oregano ja
mustapippuri. Vatkaa munat kevyesti ja sekoita ne joukkoon. Lisää viimeksi hyvin
valutettu kesäkurpitsaraaste ja sekoita tasaiseksi.
Voitele
muffinpellin kolot öljyllä, lusikoi jokaiseen koloon noin 1 rkl massaa (= noin sentin paksuinen kerros) ja
tasoita pinta. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15-18 minuuttia.
Yksittäisenä tapaksena tarjoiltuna tällaisen paistoksen päälle voi laittaa vaikka hiukan jugurtti-hunaja-sinappikastiketta ja ohuesta keittokinkkusiivusta kääräistyn ruusukkeen. Tai jotain muuta hyvää :)
mmmm. Minulla ei ole omaa kasvimaata, joka tuottaisi kesäkrpitsaa, mutta tätä ohjetta varten pitänee ostaa kaupasta! :)
VastaaPoistaSamaa sanoi pari sunnuntain brunssivierastakin :)
VastaaPoista... Kiitos! Nyt tiedän mitä teen kaikilla tänään hamstraamillani lähi-kesäkurpitsoilla. Mums!
VastaaPoistaTänä vuonna on kuulemma ollut todella satoisa kesäkurpitsavuosi :)
VastaaPoista