Kaalipataa,
kaalikääryleitä, kaalilaatikkoa, kaalikeittoa, kaali…
Entten-tentten
osui tällä kertaa kaalilaatikkoon, jota pitikin taas valmistaa riittävästi ”nuorisolle”
doggy-bagiksi. Sen verran iso laatikko tuli tehdyksi, että meillekin jäi siitä
vielä toinen ateria.
Ihan tavallinen kaali-jauhelihalaatikko
1
½ kg valkokaalia
750
g naudan jauhelihaa
2
– 3 sipulia
1,5
dl riisiä + 3 dl vettä +
hiukan suolaa
4
dl lihalientä
2
dl kermaa
2
– 3 rkl tummaa siirappia
meiramia
timjamia
suolaa
voita
rypsiöljyä
Kuullota
padassa tai paistinpannulla sipuli, mausta suolalla ja siirrä uunivuokaan.
Ruskista jauheliha parissa-kolmessa erässä, mausta suolalla, pippurilla sekä
timjamilla ja laita samoin uunivuokaan. Suikaloi kaali ja laita pataan. Lisää
lihaliemi ja anna kaalin painua kasaan ja hautua padassa. Mausta meiramilla.
Keitä riisi. Lisää keitetty riisi ja kaali liemineen uunivuokaan ja sekoita
sekä tasoita kaikki aineet vuoassa. Valuta siirappi tasaisesti vuokaan samoin
kuin kerma. Paista uunissa 175 asteessa 1,5 tuntia. Sammuta uuni ja anna vielä
jonkin aikaa muhia kypsäksi. Puolukkahillo ja maustekurkku sopivat lisäkkeiksi
tälle perinteiselle syysherkulle. Kesällä itse tehty maustekurkku oli vielä ”raakaa”
ja edellisvuotiset ovat lopussa, joten jouduttiin käyttämään tehdastekoista.
Erilaiset laatikkoruoat ovat niitä ikävimpiä kuvattavia, kun teki mitä tahansa, aina se vaan näyttää ... |
Mä tykkään tästä, eli peukkua :)
VastaaPoistaSiis tykkään kaalilaatikosta (paranee vain seuraavana päivänä pannulla lämmitettäessä) ja toisaalta kun lukee ruokablogien monimutkaisia ja eksoottisia herkkuja, niin kaalilaatikka loistaa omalla vaatimattomalla loistokkuudellaan...
Hyvää, edullista, terveellistä perusruokaa. Ja ihan kotimaistakin, jos riisin korvaa ohralla. Wanhat hyvät ruoat vaan tuppaa unohtumaan kun uudet trendit painaa päälle. Itsekin aika usein "syyllistyn" reseptien monimutkaistamiseen :)
VastaaPoista