Kukkakaalisoseen
ja kylmäsavulohen yhdistelmä on sellainen, jota en itse olisi tullut edes ajatelleeksi. Ensimmäistä kertaa maistoin tätä makuyhdistelmää jotain päälle kymmenen vuotta sitten Göteborgissa, kun ravintolassa saimme eteemme snapsilasissa tällaisen amusen. Wau, tosi herkullista! Tottakai siitä piti
kotiin palattua kehittää oma versio, joka maultaan yritti muistuttaa
mahdollisimman paljon esikuvaansa. Sittemmin kehittelin reseptiä enemmän oikean
ruoan kuin makupalan suuntaan ja kun lisäsin annokseen vielä kourallisen
makeita herneitä, se oli siinä, todella ruokaisa ja maistuva keitto. Lusikka toiseen, paahtoleipä toiseen käteen ja syömään.
Kermainen kukkakaalikeitto, herneitä ja
kylmäsavulohta
(hyvin paksu sosekeitto neljälle)
2
uutta sipulia
1
rkl voita
8
dl vettä ja 2 Knorrin kanaliemi”ammetta” tai 8 dl kanalientä
2
dl valkoviiniä
6
timjaminoksaa
700
g kukkakaalin kukintoja
2
dl crème fraichea
50
g mustaa Koskenlaskijaa
suolaa
valkopippuria
2
dl tuoreita makeita herneitä
kylmäsavulohta
tuoreen
timjamin lehtiä
Laita
herneet pieneen kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä sen verran että herneet
peittyvät. Siivilöi kolmen minuutin kuluttua ja laita herneet vielä jääveteen pariksi
minuutiksi. Valuta herneet ja laita odottamaan keiton valmistumista.
Leikkaa
sipulit pieniksi kuutioksi, sulata voi kattilassa ja kuullota sipulit voissa,
Lisää vesi, valkoviini, timjaminoksat sekä kanaliemiammeet ja lämmitä neste
kiehuvaksi. Lisää kukkakaalit ja keitä kunnes ne ovat pehmeitä. Poista timjaminoksat
ja soseuta keitto kermaisen tasaiseksi (blenderissä tai) sauvasekoittimella.
Lisää crème fraiche ja Koskenlaskija ja kiehauta keittoa sen verran että juusto
sulaa. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Annostele
keitto lautasille. Ripottele keiton päälle kylmäsavulohisuikaleita, herneitä ja
tuoreita timjaminlehtiä
p.s. Miksi kanalientä, miksei kasvislientä? Kasvisliemikuutioiden sellerin maku jyrää alleen kaiken muun. Kanaliemi on hienovaraisempaa ja se antaa tilaa muillekin mauille.
p.s. Miksi kanalientä, miksei kasvislientä? Kasvisliemikuutioiden sellerin maku jyrää alleen kaiken muun. Kanaliemi on hienovaraisempaa ja se antaa tilaa muillekin mauille.
Tää on kyllä varmasti hyvää! :)
VastaaPoistaOn hyvää ja tarvitsee ehdottomasti ne herneet :)
VastaaPoista