Sain
maaseudun tuliaisina pienen pussillisen tuoreita kuusenkerkkiä. Mihinkään kovin
suuritöiseen puuhaan minulla ei ollut aikaa, joten päätin tehdä kuusenkerkistä
simaa. Minulla oli juuri sopivasti aineksiakin: yksi melkein jo poisheitettävä limetti,
pahasti kuivahtanut tuorehiiva ja karambolajäätelökokeilusta jäänyt
purkinpohjallinen glukoosisiirappia. Niillä nyhjästään tyhjästä pienehkö annos kevyesti
metsäisen makuista (saunavihdan makuista, sanoi M) janojuomaa (josta voisi kehitellä vaikka ginin kanssa jotain
hyvää).
Kuusenkerkkäsima
3
dl kuusenkerkkiä
1
melkein koppuraksi kuivunut limetti
1
dl glukoosisiirappia
0,5
dl ruokokidesokeria
15
dl kiehuvaa vettä
nuppineulanpään
kokoinen pala hiivaa
Huuhtele
kuusenkerkät kylmällä vedellä, pese limetti huolella ja leikkaa ohuiksi
viipaleiksi. Murskaa kuusenkerkät ja laita ne kulhoon limettiviipaleiden
kanssa. Lisää glukoosisiirappi, ruokokidesokeri sekä kiehuva vesi ja sekoita
hyvin. Liuota hiiva siman joukkoon siinä vaiheessa kun neste on jäähtynyt
kädenlämpöiseksi. Jätä sima huoneenlämpöön tekeytymään parin vuorokauden
ajaksi. Siivilöi, pullota, jäähdytä ja nauti.
Näitä kuusenkerkkiä on itsekin tarkoitus kerätä. Josko siirappia ja likööriä niistä saisin aikaiseksi...
VastaaPoistaKuusenkerkkälikööri kuulostaa mielenkiintoiselta :D
VastaaPoistaKorpihilla valmistaa kuusenkerkistä kuohujuomaa, josta on jopa alkoholittomaksi ruokajuomaksi, mutta sen pitää olla tosi hyvin jäähdytettyä.
Kuusenkerkistä olen joskus aina keitellyt siirappia, ja nyt on tulossa likööriä. Pitää joskus tehdä simaakin.:)
VastaaPoistaSimasta voisi tulla vielä parempaa ihan priima aineksista :)
VastaaPoistaNythän tämä tehtiin niistä hyllynpyyhkeistä, mitä kaapista sattui löytymään ja ihan hyvää tuli näinkin.