Cantaloupe,
päältä vihreä ja sisältä oranssi sokerimeloni, on makeimpia melonilajikkeita ja
se sisältää paljon A- ja C-vitamiinia. Cantaloupea käytetään ruoanlaitossa niin
salaatteihin kuin jälkiruokiin. Erityisen tunnettu ja suosittu tapa on kääriä
cantaloupeviipale ilmakuivattuun kinkkuun ja tarjoilla tämä herkullisena alkuruokana
tai muuten vaan pienenä tapaksena. Kun juhlien pikkusuolaisista tuntuu vielä
puuttuvan jotain hyvää, cantaloupe-kinkkukääröt ovat helppoja ja nopeita
valmistaa.
Mutta miksi kauppiaiden pitää AINA leikata cantaloupe väärään suuntaan halki?!#§*&%!!! |
Näistä paloista ei voi kasata yhtä kokonaista lohkoa alkuruoaksi :-( |
Cantaloupe-kinkkukääröt
cantaloupemelonia
paperinohuita
siivuja ilmakuivattua kinkkua (prosciutto tai vastaava)
(cocktailtikkuja)
Leikkaa
meloni terävällä veitsellä keskimäärin parin sentin paksuisiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja irrota kuori. Alkuruokameloni saisi mieluiten olla
kokonainen viipale, kun taas tapaksia varten melonisiivu kannattaa leikata hiukan
pienempiin osiin. Kääri meloniviipaleet kinkun sisään (kiinnitä
cocktailtikulla) ja tarjoile.
Pitää ostaa kokonainen :) Olen opetellut koputtelemaan meloneja niin, että osaan päätellä ovatko ne pian syömäkelpoisia, pitää tulla sellainen kumea ääni koputtelusta ja myös tuoksua olla jo vähän.
VastaaPoistaNiin, miksi niitä yleensä leikataan, pilaantuvat nopeammin.
VastaaPoistaMinäkin aina nuuhkin ja punnitsen meloneja, sen pitää olla painava ja tuoksua kypsälle.
Mieluumminhan sitä olisi ostanutkin kokonaisen melonin, jos sellainen kaupassa olisi ollut :) Meneeköhän ne jotenkin paremmin kaupaksi puolikkaina? "Sinkkupakkauksina"?
VastaaPoistaHyvältä näyttävät. Erityisesti ihailin noita tikkuja. Mitä ovat ja mistä niitä voi ostaa?
VastaaPoistaAamen, niin samaa mieltä tuosta leikkaamisesta. Ihan turhaa. :/
VastaaPoistaEn kyllä ole minkään sortin melonien suurkuluttaja, mutta kinkun kanssa se kyllä toimii.
@ Jaska Jokunen
VastaaPoistaBambutikkuja ovat, mutta ei mitään hajua mistä se laatikko on meille kulkeutunut. Veikkaisin että jossain tukussa varmaan myydään näitä. Paketissa on hinta 6,90 ja määrä 200 kpl. Ja ainakin Amazonista löytyy hakusanoilla bamboo skewers :)
@ Tusla
Meillä käytetään melonia alkupalaksi muutaman kerran vuodessa, että eipä meidänkään ostoilla meloninkasvattaja eläisi :)
Luulen, että puolittamiseen on joskus hyvin proosallinen syy, leikataan pois se kipeää saanut, vähän pilallinen puoli pois:(
VastaaPoistaNäin varmaan usein onkin, mutta meidän lähikaupassa kaikki melonilaadut (ja ananakset) on leikattu näin väärinpäin halki. Ilmeisesti tämä on tehty jo tukussa, koska kaikissa meloninpuolikkaissa on samanlainen tarralappu jonka teksti viittaa johonkin muuhun kuin lähikauppiaaseen.
VastaaPoistaUskon, että näin ne joka tapauksessa menevät paremmin kaupaksi puistopicniceille ym. Mä olen vaan tällainen kaamea valittaja jolle melonikin pitäisi leikata justiinsa tiettyyn suuntaan ;)