Miten
makkara ja makkara voivatkaan olla niin erilaisia! Suomalainen makkara ja portugalilainen
makkara… Kauppareissulla ostettiin kalkkunaraakamakkaraa kun se oli niin
herkullisen näköistä. Takaisin mökille tultaessa ilta oli kuitenkin venähtänyt
jo niin pitkälle ja pimeäksi ettei pihalla enää nähnyt grillata, joten
päätettiin sitten valmistaa makkaroista keittoa vähän siskonmakkarakeiton
tapaan. Mausteet ja lihapitoisuus oli näissä makkaroissa vähintäänkin
kohdallaan. Rasvankaan puolesta nämä eivät olleet mitään kevytversioita, mutta
ehkä juuri sen rasvan vuoksi niin maukkaita.
Raakamakkarakeitto
1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
200 g perunaa
200 g bataattia
200 g porkkanaa
1 purjo
pari laakerinlehteä
nippu lehtipersiljaa
600 g
kalkkunaraakamakkaraa (tai jotain salsicciaa)
Kuutioi juurekset ja
leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi. Laita kattilaan vesi ja lihaliemikuutiot ja
kun vesi kiehuu, lisää porkkanakuutiot. Anna kiehua viitisen minuuttia ja lisää
sen jälkeen loput juurekset, purjo sekä laakerinlehdet ja nipuksi sidotut lehtipersiljanvarret.
Kun juurekset alkavat
pehmetä, lypsä makkaroiden sisus keiton joukkoon pieniksi makkarapalloiksi.
Keitä vielä viitisen minuuttia kunnes raakamakkara on kypsää, poista
persiljanippu ja lisää keiton pinnalle vielä hiukan hienoksi leikattuja
persiljanlehtiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti