Yhdistelmä
tuntuu omituiselta, mutta vastakohdat täydentävät toisiaan ja kylmäsavuporo toimii siian kanssa paremmin kuin hyvin. Lautaselle laitetaan myös fenkoliperunasosetta
ja verigreippisalaattia. Yksinkertaista ja hyvää.
Siikaa
ja kylmäsavuporoa kahdelle
2 ruodotonta, mutta
nahallista siikafileetä
hyvin vähän suolaa
valkopippuria myllystä
10-12 paperinohutta
siivua kylmäsavuporoa
3 rkl silputtua
ruohosipulia
voita paistamiseen
Käännä siikafileet
nahkapuoli alaspäin ja rouhaise kalojen päälle hiukan valkopippuria. Suolaa voi
laittaa varovasti, kunhan muistaa että kylmäsavuporo on aika reilusti
suolattua. Ripottele kummallekin siikafileelle 1 rkl ruohosipulia ja peitä sen
jälkeen tasaisesti kylmäsavuporoviipaleilla. Ripottele toiselle fileelle vielä
loput ruohosipulit ja käännä fileet vastakkain siten, että nahkapuolet ovat
ulospäin. Kiinnityksen voi varmistaa muutamalla cocktailtikulla.
Kypsennä yhteen
laitetut fileet paistinpannulla voissa muutaman minuutin
ajan kummaltakin puolelta. Siika saa olla mieluummin vähän ali- kuin vähän
ylikypsä. Käännä varovasti kahden lastan avulla kun alat paistaa toista puolta. Tarjolle laitettaessa irrota fileet varovasti
toisistaan ja laita lautasille. (Olisi ehkä ollut tyylikkäämmän näköinen annos, jos kala olisi ollut nahkapuoli ylöspäin?)
Fenkoliperunasose
(edelleen kahdelle)
2 fenkolia
3 keskikokoista
jauhoista perunaa
voita
tilkka maitoa
suolaa
valkopippuria myllystä
Raasta fenkolit
mikroraastimen karkeammalla terällä ja laita raaste kattilaan. Kuori perunat ja
laita ne fenkolin kanssa samaan kattilaan. Kaada vettä sen verran että kaikki on
reilusti upoksissa, lisää keitinveteen hiukkasen suolaa ja keitä niin kauan
että perunat ovat vähän ylikypsiä. Kaada vesi pois tiheän siivilän läpi ettei
fenkoliraaste mene vahingossa veden mukana ja kaada kypsät kasvikset takaisin
kattilaan. Lisää nokare voita ja soseuta sähkövatkaimella pienimmällä
nopeudella. Ohenna sosetta lisäämällä joukkoon tilkka maitoa ja vatkaa vielä
hetki kunnes sose on tasaista mutta ei mitään liisteriä. Mausta suolalla ja
vastarouhitulla valkopippurilla. Nypi vielä soseen päälle fenkolista vihreitä
töyhtöjä lisämausteeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti