TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

perjantai 7. joulukuuta 2012

Metsäjänisaladobi


Tämä ohje (ilman karpaloita) on Jaakko Nuutilan Riistakirjasta.


 
Metsäjänisaladobi

1 patavalmis metsäjänis
2 sipulia
4 porkkanaa
pala palsternakkaa
3 rkl voita
1 rkl katajanmarjoja
pieni nippu lehtipersiljaa
3 valkosipulinkynttä
1 timjaminoksa
1 rosmariininoksa
1 rkl valkopippureita
2 laakerinlehteä
3 dl kuivaa sherryä
7 liivatelehteä
suolaa
karpaloita

Paloittele jänis, ruskista palat voissa ja laita kattilaan. Kaada vettä sen verran että palat peittyvät. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kuori vaahto. Lisää kattilaan kuoritut ja paloitellut kasvikset sekä mausteet. Kypsennä kunnes lihat irtoavat luista, noin 1,5-2 tuntia. Jäähdytä lihat, siivilöi liemi (suodata tarvittaessa) ja lisää joukkoon sherry. Keitä kunnes jäljellä on enää 6 dl lientä. Lisää joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet ja suola. Leikkaa jäniksenlihat vajaan puolen sentin kuutioiksi ja täytä annosvuoat lihalla. Kaada liemi päälle ja laita viimeksi muutamia karpaloita. Anna hyytyä viileässä vähintään 6 tuntia ennen tarjoilua.

Jos teet isompaan vuokaan annospaloiksi leikattavan hyytelön, liivatelehtiä täytyy käyttää 8 kappaletta ja karpalot, jos niitä haluaa käyttää, laitetaan vuoan pohjalle.

edit
Tammikuussa teimme tätä isomman satsin vähän eri lisukkeilla. Piparjuurikerman ohje löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti