TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

torstai 6. joulukuuta 2012

Mallasnäkkileipä




Mallasnäkkileipä
(3 pellillistä)

4 dl ruisjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 dl mämmimaltaita
1 dl hienoksi rouhittuja pellavansiemeniä
1 dl hienoksi rouhittuja seesaminsiemeniä
2 dl hienoksi rouhittuja auringonkukansiemeniä
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
8 dl vettä
5 dl perunasosetta (tai 1 pss ”mummonmuusia” pakkauksen
ohjeen mukaan valmistettuna)
1 dl auringonkukkaöljyä

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan levätä noin 15 min. Jaa taikina painon mukaan kolmeen osaan. Levitä jokainen erä tasaisesti ja ohuelti omalle  leivinpaperilleen uunipellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ota pelti pois uunista ja viipaloi leivät sopiviksi paloiksi. Siirrä palat tarvittaessa uudelle leivinpaperille varovasti metallisen paistinlastan avulla. Paista vielä 160 asteessa 40-50 minuuttia.

Kun kaikki kolme pellillistä on paistettu ja jos näkkärit ovat vielä pehmeähköjä, siirrä palat leivinpaperille ritilän päälle ja kuivaa 60 asteessa kiertoilmassa kunnes ovat rapsakoituneet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti