tag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post6699912571176588482..comments2024-03-21T20:43:23.356+02:00Comments on epätrendikäs ruokablogi: Kalateollisuusyhdistys vastustaa kalan pyyntipäivämerkintöjäTuplaespressohttp://www.blogger.com/profile/14644345082573191694noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-1638360469703622272014-11-17T11:17:57.956+02:002014-11-17T11:17:57.956+02:00@ Satu - Tsajut
Kala on hyvää ja erityisesti pitäi...@ Satu - Tsajut<br />Kala on hyvää ja erityisesti pitäisi suosia kotimaista. Vahinko vaan, suomalaisessa ruokapöydässä 70% kaikesta kalasta tulee ulkomailta, joten jo siitäkin syystä kuluttajalla pitää olla oikeus saada tietää milloin kala on viimeksi uinut. Viimeinen käyttöpäivä tai tieto siitä koska kala on tullut kauppaan, ei palvele kuluttajaa.<br /><br />@ mbkarhu1<br />Kampela onkin hyvä kala, ja ihan parasta jossain saariston vierasvenesatamassa, kun kalastaja tulee myymään itse kalastamaansa ja tuoreensa savustettua, vielä lämmintä kampelaa "rökt flundraa". Nam!Tuplaespressohttps://www.blogger.com/profile/14644345082573191694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-9311934880429990152014-11-14T17:57:55.242+02:002014-11-14T17:57:55.242+02:00En ole kouliintunut kalan "terveyden" ha...En ole kouliintunut kalan "terveyden" havainnoitsija, mutta kun näin toissapäivänä kampelan tiskillä, halusin sen. Päiväys näytti neljää päivää. Oli rajoilla, mietin, ostin. Oli napakka ja ok maultaan.<br /><br />Ilman päiväystä en olisi ostanut.<br /><br />(Mies, joka puhelimitse oli pyytänyt kauppareissulta kalaa, sanoi "voi kauhia", kun kampelan näki! Minä perkasin, ei hän kuten oman kalasaaliin kanssa useimmin, (siis, outoa, viilto pään takana ja silti sisälmykset sisällä ja 4 päivää), mutta toivuttuaan hän tykkäsi. Itse olin edellisen kerran 30 vuotta sitten syönyt -hyvin tuoreita- kampeloita kun isoveli sai komennuksen rannikolle.)<br /><br />Anteeksi, tuli pitkä posti, mutta kun oli meille lähes yhtä eksoottista kuin mustekala... Ja kyllä päiväykset pitää olla.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06723082281522818645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-25258657251608938422014-11-13T07:44:04.463+02:002014-11-13T07:44:04.463+02:00Rakastan kalaa ja syön sitä kesällä mökillä vaikka...Rakastan kalaa ja syön sitä kesällä mökillä vaikka kuinka paljon. Talvella taas kalan syönti jää niukaksi, koska kaupan kala maistuu "väärälle". Jotkin elintarvikkeet ovat tuoretuotteita ja siitä nyt ei pääse mihinkään.Satu -Tsajuthttps://www.blogger.com/profile/11215978778519350634noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-37475604159719294442014-11-13T00:05:23.255+02:002014-11-13T00:05:23.255+02:00@ Heidi - Kärähtäneet
Verenpainetta nostava aihe, ...@ Heidi - Kärähtäneet<br />Verenpainetta nostava aihe, totta vieköön! Ei siitä muuten viitsisikään marmattaa.<br /><br />@ Anonyymi<br />Äiti oli/on fiksu tyyppi :)<br /><br />@ kulkuripuutarhuri<br />Munataksi ja kalataksi ja lihataksi ja mikämuutaksi, mutta Eviran virkamiehillä on niin paljon luppoaikaa että kyllä ne vielä keksivät miksi niin ei voi tehdä. Eräs kauppias taannoin tokaisi jotenkin näin: "Me pestään ja desinfioidaan itsemme kuoliaaksi, ja Evira hoitaa loput."Tuplaespressohttps://www.blogger.com/profile/14644345082573191694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-47997200935204527512014-11-12T17:49:28.232+02:002014-11-12T17:49:28.232+02:00Totta, olin unohtanut, että Suomesta on vaikea saa...Totta, olin unohtanut, että Suomesta on vaikea saada kokonaista kalaa. Fileitä tuskin pääsee nuuhkimaan ;)<br /><br />Voi kun sen munataksin seuraksi tulisi vaikka kalataksi, josta saisi kokonaista ja tuoretta kalaa kuin torilta konsanaan. Ehkä tästä kaikesta kehkeytyykin ruokavallankumous? Toivotaan!kulkuripuutarhurihttp://jupiterinparta.netnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-9267820491970235022014-11-12T17:19:55.352+02:002014-11-12T17:19:55.352+02:00Äiti opetti että yövieraat ja kalat alkavat haista...Äiti opetti että yövieraat ja kalat alkavat haista viimeistään kolmantena päivänä. Ja että kun kalassa alkaa olla "kalanhaju", se on jo parhaat päivänsä nähnyt eikä meillä sellaista enää laitettu ruuaksi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-56965549979584285522014-11-12T14:43:13.897+02:002014-11-12T14:43:13.897+02:00Mulla nousee aina verenpaine tästä aiheesta, hyvä,...Mulla nousee aina verenpaine tästä aiheesta, hyvä, kun nostit sen omaksi tekstikseen! Ja Luimupupun kommentti olisi voinut olla omalta näppikseltäni, meillä toimitaan täysin samalla tavalla. Heidi - Kärähtäneethttps://www.blogger.com/profile/12714972351860359296noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-81422893338234721522014-11-12T13:40:23.713+02:002014-11-12T13:40:23.713+02:00@ kulkuripuutarhuri
Kalafileestä on vähän vaikea t...@ kulkuripuutarhuri<br />Kalafileestä on vähän vaikea tarkistaa kidusten väriä tai silmien sameutta ;) Suomessahan ei juuri mistään enää saa ns "pyöreää" kalaa, paitsi torilta ja jostain kauppahalleista. Bretagnessa onkin näppärä systeemi tuo kalatukun tarra.<br /><br />@ luimupupu<br />Tämä uutinen oli Hesarissa niin pienellä, että se oli ihan pakko nostaa päivityksen aiheeksi ja laittaa vähän provosoiva, mutta totuudenmukainen otsikko.Tuplaespressohttps://www.blogger.com/profile/14644345082573191694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-62862744556842176632014-11-12T11:37:20.148+02:002014-11-12T11:37:20.148+02:00Tuo Vainikaisen kommentti oli järkyttävä. Kyllä me...Tuo Vainikaisen kommentti oli järkyttävä. Kyllä meillä ainakin "siirrytään lihaan" jos kala on yli kaksi päivää vanhaa. Ei hyvän ruoan määritelmä ole se, että siitä ei tule sairaaksi...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-25820362025208423472014-11-12T11:10:49.676+02:002014-11-12T11:10:49.676+02:00Oijoi... Kyllä minä ainakin haluan kalani tuoreena...Oijoi... Kyllä minä ainakin haluan kalani tuoreena, en viisi päivää vanhana. Täällä päin kalakaupassa on kaloihin lätkäisty kalatukun tarra, josta näkyy milloin kala on nostettu ja minkä alueen / paatin kalastajilta se on peräisin. No hyvä on, näissä on toki eroja, mutta tykkään tuosta tarrajutusta, alkavat pikkupaattien nimet tulla tutuiksi ;)<br /><br />Toki kalan tuoreuden voi tarkistaa myös sen silmistä (kirkkaat = tuore, sameat = ei enää niin) ja kidusten väristä sekä yleisestä olemuksesta. Mutta kuinka moni meillä enää osaa tunnistaa tuoreen kalan?kulkuripuutarhurihttp://jupiterinparta.netnoreply@blogger.com