tag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post278719942520646350..comments2024-03-21T20:43:23.356+02:00Comments on epätrendikäs ruokablogi: Muuntotaulukot keittiöönTuplaespressohttp://www.blogger.com/profile/14644345082573191694noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-12874848048123594172018-04-10T10:56:37.553+03:002018-04-10T10:56:37.553+03:00Olisihan se aika hupaisaa, jos meillä olisi vielä ...Olisihan se aika hupaisaa, jos meillä olisi vielä käytössä vanhoja ruotsalaisia tai venäläisiä mittajärjestelmiä. <br /><br />Vanhan venäläisen mittapuun mukaan hissin kantavuus voisi olla vaikka 2 kippuntaa (340 kg) tai minä ilmoittaisin pituudekseni 2 arsinaa, 1 setvertin ja 2,5 versokkaa.<br /><br />Vanhaan ruotsalaiseen voidritteliin mahtuisi vähän yli 454 kappaletta USsticksiä voita. Juomatilaukset ravintolassa perustuisivat siihen että 1 kannu = 2 tuoppia = 8 korttelia = 32 jumprua. Mitähän tämän päivän baarimikko mahtaisi tarjota, jos häneltä tilaisi puolikkaan jumprun viskiä? (1 jumpru = 8,179 cl)<br /><br />Onneksi suomalaiset ymmärsivät aikanaan siirtyä metrijärjestelmään.<br />Tuplaespressohttps://www.blogger.com/profile/14644345082573191694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-2730028133994182852018-04-10T00:03:54.082+03:002018-04-10T00:03:54.082+03:00On nämä paunojen ja kuppien käyttäjät kanssa! Olis...On nämä paunojen ja kuppien käyttäjät kanssa! Olisivat voineet sopia keskenään miten isoa kuppia käyttävät :). Netistä ohjeita katsellessä pitää joskus kissojen ja koirien kanssa kaivaa minkämaalainen blogi tai lehti on, he kun olettavat että kaikki tietää :D. Googlaan usein jonkin muuntajaohjelman, kun en jaksa kertoa. Niissä on vaan se, että senkin pitää osua oikeaan maahan ja maanosaan...Merja | Ripaus tryffeliähttps://ripaustryffelia.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-41560812666011949302018-04-09T18:44:12.548+03:002018-04-09T18:44:12.548+03:00Kiitos kattavasta koonnista! Välillä saa hyvän res...Kiitos kattavasta koonnista! Välillä saa hyvän reseptin löytäessään arpoa, että minkä maan mittayksiköitä tekijä liekään käyttänyt. (Hapan)leipäreseptien tyyli ilmoittaa muiden ainesten määrät prosentteina jauhoihin nähden ei ole oikeastaan ollenkaan hassumpi ratkaisu :)Paulahttps://www.blogger.com/profile/06504737173761091716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-87006181837695711392018-04-09T11:36:34.191+03:002018-04-09T11:36:34.191+03:00Hyvä tuo olutosio, jos menee hermo muunteluun keit...Hyvä tuo olutosio, jos menee hermo muunteluun keittiössä, on hyvä sentään tietää minkä verran olutta tulee tilata. :D <br />Minulla on monenlaisia mittasarjoja ja tärkeimmät Fahrenheitit jo muistan, mutta tarkistan aina postaukseen laittaessani. Tosin melkein aina paistamisessa 200 astetta Celsiusta toimii hyvin. :D Sari - CampaSimpukkahttps://www.blogger.com/profile/08924178221251087060noreply@blogger.com