tag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post1920833832644168257..comments2024-03-21T20:43:23.356+02:00Comments on epätrendikäs ruokablogi: Tonnikalaa ei saa paistaa liikaaTuplaespressohttp://www.blogger.com/profile/14644345082573191694noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-80236726071897166832022-06-18T15:43:52.824+03:002022-06-18T15:43:52.824+03:00@ Kesäkurpitsa
Emme keksi tilastoja omasta päästä,...@ Kesäkurpitsa<br />Emme keksi tilastoja omasta päästä, vaan luvut ovat virallisista tilastoista seitsemän vuoden takaa päivityksen kirjoittamisen ajalta, siis vuodelta 2015. Niissä tilastoissa ei eroteltu tuoretta ja säilyketonnikalaa. Jos sinulla on esittää luotettavampia tilastoja - siis jotain muuta kuin mutu - niin otamme mielellämme vastaan asiallista numerotietoa.Tuplaespressohttps://www.blogger.com/profile/14644345082573191694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-72066138590861977332022-06-13T07:20:06.515+03:002022-06-13T07:20:06.515+03:00Tuskimpa kovin moni junttisuomalainen tuoretta ton...Tuskimpa kovin moni junttisuomalainen tuoretta tonnikalaa syö ikinä ellei vahingossa jossain sushin välissä... ja kaikki ei tosiaankaan ostele mitään tonnikalapitsojakaan. Taisit vähän yliarvioida suomalaisten tuoreen tonnikalan käytön. Moni jota ei kiinnosta ruokakulttuuri on tuskin edes koskaan nähnyt. Makaroonilaatikolla käy monet perheet.kesäkurpitsahttps://www.blogger.com/profile/00919044491175297360noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-74709790487667530072018-06-13T23:38:12.145+03:002018-06-13T23:38:12.145+03:00Silakan osalta tilanne on tosi surkea ja syy on ko...Silakan osalta tilanne on tosi surkea ja syy on kokonaan EU:n, joka rajoittaa silakan pyyntiä elintarvikkeeksi. Rehusilakkaa saa kyllä pyytää, mutta silakkaa saanee seuraavan kerran vasta joskus syksyllä... Meinaa itku päästä kun tavailee näitä EU:n kalastussäännöksiä. <br /><br />Tuosta kotimaisen kalan mausta, kyllä myös sekä MMM että Kalateollisuusyhdistys kumpikin tekevät parhaansa että suomalaiset siirtyvät kuluttamaan vinkuintiasta tuotettua pakastekalaa<br /><br />http://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2014/05/kala-haisee-enta-mmmn-suunnitelmat.html<br /><br />http://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2014/11/kalateollisuusliitto-vastustaa-kalan.htmlTuplaespressohttps://www.blogger.com/profile/14644345082573191694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-29382453751012938002018-06-04T19:07:15.514+03:002018-06-04T19:07:15.514+03:00En usko että sisältää purkitettua tonnikalaa. Sitä...En usko että sisältää purkitettua tonnikalaa. Sitähän menee jo perus pizzapaikoissa ja teollisuustuotteissa suomessa niin paljon että tuo 1,6 kg ei riitä millään. Luultavasti kyseessä on tonnikala filee tuoreena/sulatettuna (meidän suomalaisten tuore tonnikalahan on oikeasti muualla pakastettua ja suomessa sulatettua). Suomessahan termi "tuore" tarkoittaa kypsentämätöntä, ei suinkaan suinkaan muuten käsittelemätöntä. Katsoin että noin nyrkin kokoinen pala ns tuoretta tonnikalaa painaa reilu 200g, joten siitä on melko helppo laskea tuoreen kalan kulutus vuodessa. Montako kertaa vuodessa tulee syötyä pihvinä tonnikalafileetä? ehkä neljä? Plus siihen viellä sushissa käytetty kala, joten 1,6 kg tulee nopeasti täyteen. Silakan kohdalla kyllä luvut ovat synkkiä koska kyseessä on kuitenkin lähi ruoka parhaimmillaan. Sitä ei tarvitse rahdata toiselta puolen maailmaa ja se on edullista, helppoa valmistaa ja todella monipuolinen. tosin valitettavasti sitä ei ole ainakaan helsingissä päivittäin saatavilla. Aika valitettavaa että ihmiset unohtavat esimerkiksi kotimaisen kalan maun ja sen sijaan halutaan hunajamarinoituja kanasuikaleita joiden kasvatusoloista en viitsi enempää sanoa. Kuitenkin nykyään kalan syöminen on helppoa kun lähes kaikki on valmiiksi fileenä tai pyydettäessä kalamestari yleensä käsittelee kalan ja osa tuotteista jopa ruodottomia. Kaikki kala ei todellakaan ole (viellä) kallista kun vaan ostaa oikeaa kalaa oikeaan aikaan. <br />30 vuotta sitten kun nurisin kalan syönnistä isälleni, hän sanoi minulle: syö nyt kalaa (söimme lohta), koska kun olet aikuinen kala voi olla harvinaista ja kallista herkkua. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04979993604141805534noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-34232242067444109562015-04-23T23:17:32.750+03:002015-04-23T23:17:32.750+03:00Lähteestä ei selvinnyt tätä asiaa, mutta todennäkö...Lähteestä ei selvinnyt tätä asiaa, mutta todennäköisesti luku sisältää sekä purkitetun että tuoreen tonnikalan. Luulisin. Eikun olen ihan varma siitä :)Tuplaespressohttps://www.blogger.com/profile/14644345082573191694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-84939578080959321882015-04-23T22:43:13.813+03:002015-04-23T22:43:13.813+03:00Minäkin jäin miettimään voiko tuo luku pitää paikk...Minäkin jäin miettimään voiko tuo luku pitää paikkaansa? Tuntuu aika paljolta. Itse olen syönyt pari kertaa tonnikalaa ulkomailla, ja tietysti sushin muodossa Suomessakin. Täällä tonnikalaa on vaan niin vähän tarjolla tuoreena, jota uskaltaisi ostaa. Lähinnä Stocka/kauppishallit. Pihvi näyttää tosi hyvälle, ja tuo paisto on kyl super tärkee juttu. Nimin.. toinen ulkomaan raflakerroista olikin nimittäin puista tonnikalaa (liikaa paistettuna).. Kaurahttps://www.blogger.com/profile/03694083075475542548noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152145683987565952.post-1301869137069441102015-04-23T17:38:04.817+03:002015-04-23T17:38:04.817+03:00Tiedätkö, onko tuossa luvussa mukana säilyketonnik...Tiedätkö, onko tuossa luvussa mukana säilyketonnikala. Jos ei, niin epäilen lukua isosti tai sitten joko pääkaupunkiseudulla syödään todella paljon tuoretta tonnikalaa. Tykkään tuoreesta tonnikalasta todella paljon, mutta jos sitä maakunnassa sattuu kaupassa olemaan, niin se on aina ties kuinka vanhaa ja harvemmin on näkyvissä kalastuksesta kertovia merkkejä.Anonymousnoreply@blogger.com