Pidätkö kahvista? Siinä tapauksessa
pidät varmasti myös tällaisista pikkuleivistä, jotka on maustettu pikakahvijauheella
ja vaniljauutteella. Reunoilta rapeat ja keskeltä ihanan pehmeät
cappuccinopikkuleivät ovat myös todella helpot ja nopeat leipoa.
Cappuccino cookies
230 g voita
(huoneenlämpöistä)
250 g sokeria
1 muna (koko L) + 1 keltuainen
(huoneenlämpöisiä)
1 rkl nestemäistä
vaniljauutetta
320 g + 3 rkl vehnäjauhoa
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl + 1,5 rkl espresso pikakahvijauhetta
Yhdistä vehnäjauho (320 g), suola
sekä leivinjauhe ja sekoita hyvin. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi
vatkauskulhoon ja anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi, jotta se on helpompi
vaahdottaa.
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
Vatkaa voi (sähkövatkaimella)
pehmeäksi. Kaavi tarvittaessa nuolijalla kulhon reunoille roiskunut vaahto
takaisin yhteen kasaan. Lisää sokeri kahdessa erässä ja jatka vatkaamista
kunnes voivaahto on kuohkeaa ja vaaleaa. Lisää huoneenlämpöiset munat
voimakkaasti vatkaten ja heti sen jälkeen vaniljauute. Lisää jauhoseos kolmessa
erässä koko ajan vatkaten. Kun jauho on sekoittunut, jaa taikina painon mukaan
kolmeen kulhoon. Sekoita yhteen 2 rkl vehnäjauhoa, toiseen 1 rkl vehnäjauhoa
sekä 2 tl pikakahvijauhetta ja kolmanteen taikinaan 1,5 rkl pikakahvijauhetta.
Jaa taikinat 4-5 osaan ja rullaa ne ohuiksi
pötkylöiksi. Muotoile pötkylöistä paksumpi pötkö ja leikkaa se 20 osaan.
Taputtele osat litteiksi ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista cappuccinopikkuleivät 180
asteessa uunin keskitasolla noin 14 minuuttia (meidän uunissa, mutta uunit ovat
erilaisia joten aika voi olla jotain 12 ja 17 minuutin välillä), anna jäähtyä 5-10
minuuttia pellillä ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään. Valmiit
pikkuleivät ovat reunoilta rapeita ja sisältä ihanan pehmeitä. Aineksista tulee 20 pikkuleipää. Parhaimmillaan tuoreena, vielä hiukan lämpiminä.