lauantai 19. syyskuuta 2015

Gluteenillinen omenapiirakka lasissa




Omppu ja vanilja yhteen soppii, laitetaan ne pussauskoppiin. Matalaakin matalammasta omenapiirakasta saa leikatuksi pieniä kiekkoja, joita latomalla lasiin vaniljakastikkeen kanssa saadaan aivan ihana omppujälkiruoka. Reseptissä on myös saksanpähkinöitä, mutta jos ei sellaisista tykkää, ne voi hyvin jättää poiskin.


Omenapiirakka lasissa

pohja
3 valkuaista
1 dl sokeria
1 dl kermamaitoa
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
päälle
2 isoa omenaa pieninä kuutioina
2 tl sitruunamehua
30 g pehmeää voita
50 g sokeria
4 rkl vehnäjauhoa
50 g rouhittua saksanpähkinää
vaniljakastike
3 keltuaista
50 g sokeria
3-3,3 dl kuohukermaa
1 vaniljatangon sisus

Vaahdota valkuaiset ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Hämmennä vaahtoon vuorotellen kermamaitoa ja jauho-leivinjauhesekoitusta. Levitä taikina pienehköön voideltuun uunivuokaan niin että taikina jää enintään sentin paksuiseksi. Kypsennä pohjaa uunissa 220 asteessa noin 17-20 minuuttia.

Sekoita kaikki päälisen ainekset keskenään ja levitä ne tasaisesti piirakkapohjalle. Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja paista piirakkaa vielä 15 minuuttia.

Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen kunnes kastike on saostunut, mutta ei vielä muuttunut kokkeliksi. Jäähdytä vaniljakastike.

Leikkaa jäähtyneestä piirakasta sopivan kokoisia ympyröitä ja lado ne juomalasiin kerroksittain vaniljakastikkeen kanssa. Palojen väliin jää ”hukkapaloja”, jotka lopuksi leikataan pienemmiksi ja ripotellaan päällimmäiseksi lasiin.





Ei kommentteja: